Předmět Autor Datum
chyba je v čínském usb-sata boxu, nebo v krámu od adata. proč to potřebuješ vědět? máš nějaký normál…
lední brtník 18.02.2017 20:35
lední brtník
Tento SSD som vybral zo stareho notebooku DELL Inspiron a je na ňom pôvodné XP zo všetkým čo som tam…
sakufo 19.02.2017 20:49
sakufo
Jestli je vidět ve správě disků,přiřaď mu písmeno.
Karel04 18.02.2017 20:35
Karel04
Ďakujem-vôbec nereaguje ani ledka na na USB boxe nesvieti (nie je napájanie?) Dnes som skúsil SSD pr…
sakufo 19.02.2017 20:54
sakufo
Zpozoroval jsem, že některé USB řadiče přistupují k disku poněkud jinak, než řadič v PC. Tím pádem h…
Pytlík 18.02.2017 20:59
Pytlík
Ďakujem za radu! Tento SSD som vybral zo stareho notebooku DELL Inspiron a je na ňom pôvodné XP zo v…
sakufo 19.02.2017 20:57
sakufo
Je to USB 3 port? Skús dvojku.
čitateľ 18.02.2017 21:58
čitateľ
Ďakujem, skúsil som oba USB - neúspešne! PC nereaguje - je ako nepripojený (nesvieti ani ledka - pri… poslední
sakufo 19.02.2017 20:59
sakufo

Tento SSD som vybral zo stareho notebooku DELL Inspiron a je na ňom pôvodné XP zo všetkým čo som tam kedysi robil. Kupil som usb sata box s tym že keď sa budem chcieť vrátiť k "historii" tak cez USB sa pripojím a OK! V DELL mám nové SSD s W7 a kúpil som nový desktop LENOVO s W10. Na moje prekvapenie ani v jednom prípade po pripojení či už do USB3 alebo 2 PC nereaguje - je ako nepripojený (nesvieti ani ledka - pripojené!) Dnes som skúsil SSD pripojiť do USB3 stareho PC s W7 a čuduj sa svete ledka sa rozsvietila a disk perfektne funguje!!! Prečo nejde v tych druhých??? Ďakujem Ti za info a budem skúmať ďalej!

Zpozoroval jsem, že některé USB řadiče přistupují k disku poněkud jinak, než řadič v PC. Tím pádem hledají základní systémové údaje na jiném místě, než jsou z PC a tím pádem najdou šílenosti. Kdybys vytvořil diskový oddíl (a naformátoval) pod takovým řadičem, tak bude fungovat naprosto perfektně, ale kdybys ho potom zase strčil do PC, tak narazíš na to samé v bleděmodrém. Možná je to tvůj případ. Pokud jsi ochoten s diskem experimentovat (přijdeš o data na něm), tak můžeš pod USB řadičem zrušit oddíl na disku, znovu vytvořit a disk by měl fungovat. Ovšem, až disk přemístíš do PC, tak musíš být připraven na potřebu opětného zrušení oddílu atd. ...

Ďakujem za radu! Tento SSD som vybral zo stareho notebooku DELL Inspiron a je na ňom pôvodné XP zo všetkým čo som tam kedysi robil. Kupil som usb sata box s tym že keď sa budem chcieť vrátiť k "historii" tak cez USB sa pripojím a OK! V DELL mám nové SSD s W7 a kúpil som nový desktop LENOVO s W10. Na moje prekvapenie ani v jednom prípade po pripojení či už do USB3 alebo 2 PC nereaguje - je ako nepripojený (nesvieti ani ledka - pripojené!) Dnes som skúsil SSD pripojiť do USB3 stareho PC s W7 a čuduj sa svete ledka sa rozsvietila a disk perfektne funguje!!! Prečo nejde v tych druhých??? Ďakujem Ti za info a budem skúmať ďalej!

Ďakujem, skúsil som oba USB - neúspešne! PC nereaguje - je ako nepripojený (nesvieti ani ledka - pripojené!) Dnes som skúsil SSD pripojiť do USB3 stareho PC s W7 a čuduj sa svete ledka sa rozsvietila a disk perfektne funguje!!! Prečo nejde v tych druhých??? Ďakujem Ti za info a budem skúmať ďalej!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru