Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Televize do 12 tis.

Samo o sobe je ti 100Hz samozrejme k nicemu. Uvedom si, ze naprosta vetsina videa je 25 FPS, to jest u 50Hz TV je to kazdej druhej frame. Pak mas TV vysilani, ktere je 50i to jest kazdej druhej frame lichej radek, a ten druhej zase sudej radek, takze opet je 50Hz idealni. Co bychom chteli je mit moznost prijimat video v aspon 50 FPS nebo-li 50p. Opet se do toho s 50Hz TV vejdes akorat. Ze by jednou byly i videa 100 FPS, tak to je hudba hodne vzdalene budoucnosti, mezitim vymenis jeste tri dalsi TV.

Jina situace je, pokud k TV pripojis konzoli pripadne pocitac, pak samozrejme muzes vyuzit ve hrach vetsiho poctu FPS a 100Hz panel se muze dost hodit.

Je tu jeste jedna vec, dnesni TV maji funkci, ktera se napriklad jmenuje CMR (clear motion rate), kazdy vyrobce to pojmenovava jinak. Dela to tuhle vec, dopocitava to snimky mezi jednotlivyma fyzickyma snimkama. Napriklad mas video 25FPS, mas 50Hz panel a mas 50CMR funkci. Potom ti ta televize umi dopocitat jeden mezisnimek do 50Hz. Kdyz mas 100Hz televizi a 100CMR, tak ti dopocita az tri mezisnimky do tech 100Hz. Priznam se, ze mi neni jasna situace, kdy mas 100Hz panel a k tomu funkci 800CMR, co to dela, mi neni jasny, podle me asi nic.
U tehle CMR funkce ale hodne zalezi, jak je to dopocitavani implementovane a jestli cip v TV ma dostatek vykonu na dopocitavani. Dnesni znackove televize to maji poresene snad vsechny dobre, ale pamatuji jeste doby, kdy treba u LG ten obraz trhal diky te funkci vic nez kdyz byla vypnuta.

To CMR se hodi treba u fotbalu, typicky v zime na zasnezene plose kdyz maji fotbaliste oranzovy mic, tak u 50Hz TV vidis stopu za micem a mic je jako by rozostrenej, neco jako kdyz mas ve windows stopu za mysi, kterou rychle pohybujes. U 100Hz TV je to naprosto OK. Takze spouste lidi 50Hz staci, ale 100Hz je samozrejme lepsi.

-------

Otec poridil pred 14 dny tuhle:

https://www.datart.cz/SMART-LED-SAMSUNG-UE40K5572S .html

Je to jen obycejna 50Hz, ale naprosto OK, obraz nadhernej.

Jinak jsme se bavili s jednim expertem pres TV a rikal hlavne poridit znackovou, to jest Samsung, LG, Philips nebo Panasonic. Takovy ty Sencor, Gogen a podobne, to je kazda treti vadna a furt se to musi menit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny