Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem LTE modem/router s dobrým poměrem výkon/cena

Po x-letech používaní ADSL/VDSL jsem O2 kvůli nekvalitnímu servisnímu postupu a příliš vysoké ceně vypověděl smlouvu a hledám náhradní řešení. Jelikož mám volnou datovou kartu od O2 se sdíleným 5 GB Internetem a vysoký objem dat na daném místě asi nebude potřeba, jako nejvhodnější řešení se mi jeví LTE modem/router s danou kartou a připojenou síti (PC, 2x LAN tiskárna, IP kamera). V současné době plánuji nouzový provoz PC nebo i celé sítě přes nějaký USB WiFi (PC) nebo repeater (TP Link TL-WA850RE)s R45 výstupem připojeným do WAN vstupu stávajícího routeru (Huawei HG622u)a sdílení Internetu z mobilu (O2)/tabletu (VF), ale toto neřeší nonstop kontrolu prostoru přes IP kameru.

Hledám proto nějaký LTE modem/router s dobrým poměrem výkon/cena, který by kromě podpory LTE měl i 4 LAN výstupy. Mohou být i kombinace LTE modemu/routeru s 1 nebo 2 výstupy a switche, ale preferuji minimálně 2 LAN výstupy, aby IP kamera mohla běžet nezávisle na switchi, který bych mohl při odchodu vypínat.

Mám k dispozici Huawei HG622u, Fritz!Box for Wlan 7170, Asus WL500gP (Premium), Asus AM200G, takže pokud by některý z nich šel na tohle upravit, třeba alternativním FW, tak to klidně vyzkouším, popřípadě aspoň z některého z nich udělat přijímací AP s LAN výstupy namísto varianty repeater + router.

Předmět Autor Datum
na LTE router bych použil RB952 s USB portem: https://www.i4wifi.cz/MikroTik-RouterBoardy/RB952U i-5…
touchwood 21.02.2017 12:12
touchwood
Ten router vypadá moc zajímavě a je za dobrou cenu, akorát ty vnitřní antény vzbuzují trochu nedůvěr…
jege 21.02.2017 13:38
jege
A jé, zase "antény" :-D Antény neřeš, ty fungují. LTE modem bych bral z těch co jsou ověřené a fung…
touchwood 21.02.2017 13:46
touchwood
Takže dočasně vyřešeno přes hotspot v mobilu, opakovač TP Link TL-WA850RE a ADLS modem/router Fritz!… poslední
jege 22.02.2017 10:20
jege

Takže dočasně vyřešeno přes hotspot v mobilu, opakovač TP Link TL-WA850RE a ADLS modem/router Fritz!Box for Wlan 7170. Sice je to dost splácanina a dochází k několika překladům adres (mobil, opakovač, router), ale všechno jsem měl k dispozici a síťové tiskárny fungují bez přeinstalace. Na opakovači jsem DHCP vypnul, ale jak donutit mobil/tablet (Xiaomi Redmi 2E/Sony Xperia Z3 Compact) fungovat v režimu AP nebo generovat IP adresy z určité rozsahu jsem zatím nezjistil.

Pár dní nebo týdnů to takhle vyzkouším, pak vyberu něco praktičtějšího a trvalejší, třeba ten Mikrotik s USB LTE modemem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru