Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Android a viry

Vyrobce telefonu nedostane od Google binarku, tu dostane pouze na Gapps, pokud si je zaplati. Jednoduse si stahne zdrojaky pro Android a musi si je zkompilovat, naroubovat na ovladace sveho telefonu a cele to zprovoznit.

Delali k tomu nejakej vyzkum, urcite se to da dohledat na netu, ja to prave taky cetl a slo tam o to, ze na stejny verzi Androidu prorazili uplne hladce Prestigio a dostali se do systemovy partisny, kdezto na Google founu na cistym Androidu nikoliv. Tak zjistovali proc a vysledek byl, ze Prestigio do sve kompilace nezahrnulo nektere casti zdrojoveho kodu, domnenka byla ze tomu nerozumeli a proto to vypustili, bohuzel to zrovna byly dulezite bezpecnostni pravidla.
Tich ruznejch founu tam bylo vic, me se lidi hodne dotazuji na Lenovo, se kterym mam problem ohledne jejich ceskyho servisniho partnera Arvato, a taky tam melo Lenovo nejakej skraloupek, ale nic jako Prestigio, ale to nekteri dalsi vyrobci take.

Naopak Samsung jsem zminil proto, ze navic k standardnimu Androidu pridava vlastni zabezpeceni KNOX a tim zvysuje bezpecnostni uroven celeho telefonu na vyssi latku. (To rikam jakoliv me to stve, protoze obchazet KNOX kvuli prideleni admin prav (root) byla pro lidi co to delali fuska a my ostatni zadostivy rootu jsme museli trpelive cekat nez se to podarilo.)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny