Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zálohování w10 (historie souboru vs windows 7 dialog)

Ahoj,

rád bych požádal o radu a možná o vysvětlení toho jak zálohovat w10. Já sám jedu už řadu let na macu a řeším to TM a ve světě win už se moc neorientuji.

O co jde? Žena má W10 (500GB disk, 230 GB použito - z toho je tak 50GB "jejich dat"). Před víc jak rokem jsem zapnul historii souborů a přes takový ten win7 dialog zálohování (nechal jsem vybrat OS co bude zálohovat - vypadá to na user profil a bitová kopie disku) na naší nasku. Před pár dny jsem se podivil, že za rok se záloha dostala na cca 1TB, což je docela dost :) Promazal jsem staré zálohy a zapnul, že historie souborů má být maximálně 3 měsíce, čímž jsem zpátky získal cca polovinu (s tím jsem asi ok).

Můj dotaz je jestli vůbec používám tyto nástroje správně a zdali se náhodou nedublují. Co bych chtěl mít je možnost obnovit celý systém pokud se něco stane (shoří disk, vir,...) a pak selektivně soubory z user profilu.

Přijde mi, že v tom posledním se umí historie souborů i ten w7 zálohovač dublovat. Ale nejsem si jist. Máte s tím někdou nějakou podobnou zkušenost?
Je cesta historii souborů nepoužít a nechat to dělat celé ten w7 zálohovač? Nebo naopak z toho zálohovače vyhodit zálohy souborů (nechat jen bitovou kopii) a používat k tomu i historii?

Případně doporučili byste jít cestou nějaké 3rd party aplikace? Acronis např?

Díky moc

Předmět Autor Datum
Řekl bych, že historie souborů je podmínkou ukládání uživatelských dat. Bez toho se uloží jen systém… poslední
dsa 27.02.2017 09:16
dsa

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru