Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zálohování w10 (historie souboru vs windows 7 dialog)

Ahoj,

rád bych požádal o radu a možná o vysvětlení toho jak zálohovat w10. Já sám jedu už řadu let na macu a řeším to TM a ve světě win už se moc neorientuji.

O co jde? Žena má W10 (500GB disk, 230 GB použito - z toho je tak 50GB "jejich dat"). Před víc jak rokem jsem zapnul historii souborů a přes takový ten win7 dialog zálohování (nechal jsem vybrat OS co bude zálohovat - vypadá to na user profil a bitová kopie disku) na naší nasku. Před pár dny jsem se podivil, že za rok se záloha dostala na cca 1TB, což je docela dost :) Promazal jsem staré zálohy a zapnul, že historie souborů má být maximálně 3 měsíce, čímž jsem zpátky získal cca polovinu (s tím jsem asi ok).

Můj dotaz je jestli vůbec používám tyto nástroje správně a zdali se náhodou nedublují. Co bych chtěl mít je možnost obnovit celý systém pokud se něco stane (shoří disk, vir,...) a pak selektivně soubory z user profilu.

Přijde mi, že v tom posledním se umí historie souborů i ten w7 zálohovač dublovat. Ale nejsem si jist. Máte s tím někdou nějakou podobnou zkušenost?
Je cesta historii souborů nepoužít a nechat to dělat celé ten w7 zálohovač? Nebo naopak z toho zálohovače vyhodit zálohy souborů (nechat jen bitovou kopii) a používat k tomu i historii?

Případně doporučili byste jít cestou nějaké 3rd party aplikace? Acronis např?

Díky moc

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny