Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Automatická konverze měny z CZ na EUR na webu. Musí to dělat programátor?

Měl bych dotaz. Pokud by bylo potřeba udělat v eshopu automatickou konverzi měny z Kč na Eura, zvládne to obyčejný grafik, který dělá i tvorbu webových stránek, nebo na to musí být nějaký specialista programátor?

A jaká za to může být cena orientačně? Např.udělá to za hodinu a řekne si třeba dvě stovky, nebo to bude dělat celý den a řekne si o 5.000,-Kč?

Předmět Autor Datum
Jde o to, jak je web dělaný. Pokud má web v parametrech kód měny, pak není potřeba programátor, ani…
Jan Fiala 03.03.2017 06:38
Jan Fiala
Ještě hotový není. Nebude to klasický eshop, ale webové stránky, kde lze objednat a zaplatit přes pl…
Lasoo 03.03.2017 07:23
Lasoo
Zda se, zes nepochopil predchozi odpoved. Jde o to, jak je web delany, pokud je delany od piky, tak…
Redmarx N 03.03.2017 07:50
Redmarx N
No my jsme zatím s grafikem dělali pouze grafiku, obrázky a texty jednotlivých stránek webu. Jak bud…
Lasoo 03.03.2017 09:07
Lasoo
Zprovoznění komunikace s platební bránou je asi tak 1000x složitější než konverze měny, takže pokud…
Wikan 03.03.2017 09:13
Wikan
Aha, tak se ho raději rovnou zeptám, ať to vím.
Lasoo 03.03.2017 13:34
Lasoo
Já tedy nevím, ale prodávat 3 produkty přes web se nemůže vyplatit. Tedy pokud to není něco v ceně a…
jamaca 03.03.2017 09:15
jamaca
Jsou, jak to tady jmenují, redakční systémy pro jednopoložkové eshopy. Tzn. pouze 1 výrobek.
Lasoo 03.03.2017 13:47
Lasoo
Ja nejsem profik z oboru, takze ti ceny nereknu, ale tech moznosti mas tolik, ze ti to tu asi nepovi…
Redmarx N 03.03.2017 09:30
Redmarx N
Este si ujasni ze odkial chces nabrat vymenny kurz, a jaky kurz, ono ich je viac. A menia sa denne (…
MM.. 03.03.2017 09:51
MM..
No já zatím přesně nevím, to mi musí poradit ten, kdo to bude dělat. Ale něco podobého, jako jsem če…
Lasoo 03.03.2017 13:22
Lasoo
No ved to musis riesit spolu s tym kto riesi platobny system. Nemal by si na web ukazovat nejake cis…
MM.. 03.03.2017 15:42
MM..
No tam mi řekli, že oni měnovou konverzi nedělají, že já sám si musím to musím zařídit na vlastních…
Lasoo 03.03.2017 22:39
Lasoo
https://hrazdil.info/blog/29-zjistovani-aktualni-m enovych-kurzu-v-php
Mlocik97 03.03.2017 22:44
Mlocik97
Tak už jsou informace přímo pro toho programátora. poslední
lasoo 04.03.2017 08:04
lasoo

Jde o to, jak je web dělaný.
Pokud má web v parametrech kód měny, pak není potřeba programátor, ani grafik, jen si nastavíš jinou měnu a změníš ceny, aby odpovídaly Euru. Jestli je web dělaný komplet natvrdo, bude to spousta práce.
Jestli je web založený na nějakém redakčním systému, jde to uživatelsky.

Ještě hotový není. Nebude to klasický eshop, ale webové stránky, kde lze objednat a zaplatit přes platební bránu 1 produkt. Zatím na tom dělá grafik, který se zabývá tvorbou webových stránek. Jde o to, aby to byla automatická online konevrze. Aby si třeba jeden zákazník klidně o půlnoci zvolil platbu Eurem a za hodinu někdo jiný zase v CZK a oboje fungovalo.

Zda se, zes nepochopil predchozi odpoved.

Jde o to, jak je web delany, pokud je delany od piky, tak ano bude na to treba programator. Pokud je to nejaky redakcni system, tak ten uz je predprogramovany a bud to pujde uzivatelsky nastavit tvurcem webu nebo si tam dokoupis modul, ktery se o to postara.

No my jsme zatím s grafikem dělali pouze grafiku, obrázky a texty jednotlivých stránek webu. Jak bude ten web vypadat v kontextu k té jedné položce, která by se měla objednávat a platit, to jsme zatím neřešili ještě. Pokud se ten grafik zabývá i tvorbou webu, snad o tom bude něco vědět, co máme dělat a pro co se rozhodnout. Jen mě zajímalo, jestli na to bude stačit. Beru na vědomí, že to záleží na tom, pro co se rozhodneme. Já tomu nerozumím, takže vlastně nevím, co je pro mě lepší. Nemám mít klasický eshop. Měl jsem dříve webové stránky o firmě a několika málo produktech (3) produktech, ale nic se přes ně neprodávalo. Pouze informace o výrobcích, kontaktní údaje apod. Chtěl bych mít vlastně to samé, stránky, které mi udělá a vytvoří celé ten grafik a současně tvůrce webových stránek a přidat do jedné záložky možnost objednávky včetně zaplacení přes platební bránu. Chápu to tedy tak, že asi ten tvůrce ,,pouhých" webových stránek a grafiky by na to nestačil a musel by si k tomu přizvat nějakého programátora? Moje otázka právě potom tedy zní, kolik to může být práce a v jaké hodnotě (samozřejmě orientačně). Jestli by to nestálo víc než tvorba celého webu? Myslím si, že asi nějaký redakční systém by mi nevyhovoval, že by to nebylo originální.

Ja nejsem profik z oboru, takze ti ceny nereknu, ale tech moznosti mas tolik, ze ti to tu asi nepovi nikdo. Musis si nechat udelat ruzne nabidky a umet vybrat, co ti bude vyhovovat.

Ano, redakcni system vytvori nejaky sablonovity charakter, ale ma to obvykle vyhodu, ze se v tom uzivatele webu vyznaji. Kdyz budes moc experimentovat a vytvaret uplne vlastni, muze se stat, ze to bude kontraproduktivni a lidi to vzdaji driv nez najdou to, co jim tam chces nabizet.

Ptom je to u redakcniho systemu o tom, jaky vyberes a jestli si nechas udelat vlastni sablonu, ktera muze vzhled zajimave zmenit nebo budes pouzivat defaultni sablonu, coz je pak zase naprosto neoriginalni.

U redakcniho systemu mas ale vzhledem k programovani tu vyhodu, ze obvykle se tim nekdo zivi a vytvari moduly, ktere potom jen nainstalujes a pouzivas, vetsinou to vyjde levneji nez si nachat delat originalni progamovani webu jen pro tebe.

Takze na redakcni system ti muze stacit clovek se znalosti torby webu, na reseni na miru samozrejme potrebujes programatora nutne.

Este si ujasni ze odkial chces nabrat vymenny kurz, a jaky kurz, ono ich je viac. A menia sa denne (podaktore aj kazdu sekundu, ale ten nechces :)
P.S. a aj ze jak to chces vlastne predavat v cudzej mene - mas eurove bankove spojenie? kto bude tie peniaze menit a jak? atd. Ked ti niekto posle 100eur na CZ ucet, tak ti dojde s najhorsim kurzom a minus 200Kc poplatok, a to kupca ale nezaujima, ked mu napises ta vec stoji 100eur tak potom nemozes lamentovat ze tebe doslo v prepocte len 90e na konto lebo tvoja banka ti strhla poplatky.

No já zatím přesně nevím, to mi musí poradit ten, kdo to bude dělat. Ale něco podobého, jako jsem četl:

Euro

Při podání zásilky do země, která platí eurem, si můžete vybrat, zda chcete vyúčtování služeb a zaslání dobírkových částek provést v eurech, nebo použít konverzi a platit za služby a nechávat si zasílat vybrané dobírky v českých korunách.

Nabízíme tedy tyto možnosti (nastavení najdete v sekci Můj účet po přihlášení):

Bez konverze
použije se euro jak pro účtování služeb, tak pro zasílání vybraných dobírek
dobírky můžete zadávat vždy pouze v eurech
služby Vám budou účtovány dle cen uvedených v ceníku v eurech (nezávisle na aktuálním kurzu CZK/EUR)
S konverzí (dvě varianty)
vybrat si můžete jednu ze dvou variant konverze měny dobírek:
konverze v den odeslání na váš účet – u této varianty musíte i nadále zadávat dobírky v eurech, vybraná částka peněz bude převedena až při odesílání dobírkových částek (tj. standardně v pondělí následující po výdeji zásilky, nemáte-li nastaveno jinak) dle pro tento den platného kurzu ČSOB deviza nákup; nevýhodou je, že předem nevíte, kolik dostanete
konverze při zadání zásilky do systému – u této varianty můžete dobírky zadat jak v eurech, tak v českých korunách, ihned po zadání do systému budete vědět kolik zaplatí příjemce zásilky a kolik dostanete Vy na účet; konverze proběhne hned při zadání zásilky aktuálním kurzem ČSOB deviza nákup sníženým o 1 %
služby Vám budou účtovány dle cen uvedených v ceníku v korunách (nezávisle na aktuálním kurzu CZK/EUR)

No ved to musis riesit spolu s tym kto riesi platobny system. Nemal by si na web ukazovat nejake cisla vypocitane jak ta napadne. Opytaj sa toho kto ti bude sprostredkovavat platby.
P.S. ...resp. ty musis vediet ze jake mas kde konta, a jak ti maju zakaznici platit a kam. Samotne vypisanie ceny neni narocne, ale zavisi to od stavajuceho webu ze kolko to je roboty. Moze to byt aj len par hodin ale kludne aj 5000Kc alebo aj viac (inac 5000Kc je predsa par hodin, IT expert si uctuje vo svete 100eur na hodinu. V D si tolko uctuje aj moj autoservis, a to nie su ziadni experti, skor imbecili)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru