Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Bezpečnostní aktualizace Windows 7

1. Mikrotiku, moderování nesouvisí se znalostí nějaké konkrétní problematiky. Je to funkce "správce", "regulátora", "úředníka", "policajta". Funkci "rádce" nemám.

2. Nástroje typu Norton Ghost či Acronis TrueImage samozřejmě znám a ten druhý využívám mnoho let. A používám více logických i fyzických disků (nemám ale SSD, věřím více Velociraptoru, v tomto PC už to měnit nemíním), aby bylo céčko co nejmíň zaplněno věcmi, které chci mít jinde (data, hry, příruční sklady, operativní zálohy).

3. W7 po 4 letech používání již nejsou v takové kondici, jako byly po instalaci. V případě velkého zásahu (a to instalace spousty záplat po dlouhé době je) by možná bylo záhodno provést kompletní čistou instalaci. Ale jasně, třeba by to prošlo bez ztráty kytičky, mirror bych stejně předtím dělal. Bohužel, ani to není pro mě tak jednoduché, jak nahoře píšeš. Používám různý specializovaný software se silnou protipirátskou technologií a mám na 1000% ověřeno, že po bitové záloze a obnově celého disku je licence fuč. Následuje zdlouhavé vysvětlování supportu (který samozřejmě nejede v režimu 24/7), co se stalo a obnova licencí. Tomu můžu předejít tak, že jednotlivé licence dočasně uložím na jejich serveru, pěkně postupně jednu po druhé (za každý modul), ohromná zábava, když jich mám snad stovku.

4. Tak jo, dám do toho. Nejprve mirror céčka (i při velké kompresi má hodně přes 60GB - je tam totiž i spousta věcí z té spousty her, které mám na éčku). Pak kontrola mirroru. Překopírování alespoň na dvě místa. Pak okamžitá záloha všech jiných dat z céčka v čitelné formě někam jinam (pokud by se nepodařilo z nějakého důvodu mirror obnovit). Hotovo, zazálohováno, nějakou hodinu to vzalo. Následuje aktualizace Windowsů. Pokud po x hodinách zjistím, že něco nefunguje, obnova z mirroru. A pokud by ten z nějaké příčiny náhodou selhal, věz tomu že za týden to nedám dohromady ani náhodou (akorát bych nemusel ze Steamu tahat všechno kompletně znova, jen bych ty stovky her musel znova nastavovat). Jen instalace různého softwaru, který používám, zabere snad den…

Prostě se mi do toho nechce. Do toho se dám až budu mít další PC (někdy za rok?), až jej plně zprovozním, pak můžu začít laborovat s tímhle. Samozřejmě mám pro případ poruchy další záložní PC, který mi umožní alespoň pracovat/vydělávat, pokud ten hlavní vypoví službu. Dtto manželka.

------
Takže si nechej své pošklebky pro někoho, kdo má na PC tak akorát Fejsbú a pár kradených her a filmů. Když se tomu něco pohnojí, vůbec nic se neděje. Já to tak jednoduché nemám :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny