Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lze se připojit odjinud ke své pevné IP adrese?

Mám ještě jeden dotaz. Pokud mám přístup na webové rozhraní od někoho, do kterého se mohu dostat pouze ze své pevné IP adresy, jak to mám dělat v budoucnu, pokud bych chtěl jet na dovolenou apod.? Když se třeba potřebuji přihlásit každý den.

Mám přístupové heslo atd., ale funguje to pouze z pevné IP. Mám pouze notebook a myslel jsem si, že to třeba budu moct ovládat někde od moře, ale to asi neklapne, ne? Leda koupit další nový počítač, ten mít doma stále zapnutý a pak se k němu jako nějak ze světa připojit nebo něco takového? Nikdy jsem nic takového nedělal, takže s tím nemám žádnou zkušenost...

Předmět Autor Datum
Já používám s úspěchem program TeamViewer. Můžeš ovládat PC i přes mobil. https://www.teamviewer.co…
Lukas1982 03.03.2017 22:57
Lukas1982
No ale to bych si musel koupit ještě jeden pc domů, nechat ho stále zapnutý a přihlásit se pak teprv…
Lasoo 03.03.2017 23:19
Lasoo
Proč? Stačí ten program nainstalovat do PC, ke kterému se chceš připojovat a do zařízení kterým se p…
Lukas1982 04.03.2017 07:49
Lukas1982
Tak toho "někoho" požádej, ať ti to změní. Pokud se tam přihlašuješ heslem, tak by to neměl být prob…
IQ37 03.03.2017 23:44
IQ37
Nezmění, je to z bezpečnostních důvodů. Např. jako že to je přístup z kanceláře firmy a jestli se ta…
Lasoo 04.03.2017 07:24
Lasoo
přístup je povolený pouze z té jedné pevné IP to bys snad měl řešit s tím, kdo tuhle podmínku stano…
jirka44 04.03.2017 09:06
jirka44
Na dovolené u moře zapomeň,že existuje PC,IP adresy,práce,ředitel. Nebo zůstaň doma.
kozakl 04.03.2017 07:53
kozakl
Tak dobře, když budu v nemocnici.
lasoo 04.03.2017 08:03
lasoo
nejde to. pokud to ten co ti dal pristup nehodla zmenit, tak jedinna moznost pro tebe je mit doma z…
RedMaX 04.03.2017 08:59
RedMaX
Aha, tak díky za info. A to VPN to si můžu udělat sám nějak? Zatím znám jen openVPN, když jsem byl v…
Lasoo 04.03.2017 10:08
Lasoo
1. VPN ti pres internet vytvori spojeni jako by jsi byl na vnitrni LAN siti, potom muzes vyuzivat pr…
RedMaX 04.03.2017 10:39
RedMaX
Díky za informace. Tak jsem si ten program Teamviewer stáhnul a díval jsem se na promo video a tam t…
Lasoo 04.03.2017 11:32
Lasoo
Tady píšou, že snad to jde i bez VPN... TABw
Lasoo 04.03.2017 10:13
Lasoo
Sice tomu rozumím jak koza petrželi, ale neřešilo by tohle VPN přes nějaké malé, trvale běžící zaříz… poslední
jege 04.03.2017 18:52
jege

Nezmění, je to z bezpečnostních důvodů. Např. jako že to je přístup z kanceláře firmy a jestli se tam přihlásí ředitel, jeho zástupce, nebo sekretářka, to je jedno. Ale přístup je povolený pouze z té jedné pevné IP.

přístup je povolený pouze z té jedné pevné IP

to bys snad měl řešit s tím, kdo tuhle podmínku stanovil. Buďto chce, abys měl možnost se tam připojit odkudkoli, pak ti to umožní nebo to nechce a pak k tomu má důvod. Na mě to dělá akorát dojem, že máš povoleno pracovat z domova a chceš to nějak ojebat.

nejde to.

pokud to ten co ti dal pristup nehodla zmenit, tak jedinna moznost pro tebe je mit doma zapnuty pocitac a k nemu se prihlasit pres VPN (treba teamviewer - zdarma pouze pro nekomercni ucely) a delat vzdalene pres ten pocitac doma.

Aha, tak díky za info. A to VPN to si můžu udělat sám nějak? Zatím znám jen openVPN, když jsem byl v Německu a chtěl jsem se podívat na fotbal na ČT4 Sport, tak jsem si nastavil na notebooku českou IP a mohl jsem se dívat.

A ten Teamviewer pozná jak, jestli to je pro nekomerční účely? Mně by stačilo se vždycky třeba jen na 5 minut za den připojit. Potřeboval bych vždycky jen něco nastavit a jít pryč, nic víc.

1. VPN ti pres internet vytvori spojeni jako by jsi byl na vnitrni LAN siti, potom muzes vyuzivat prostredky teto site k pripojeni kam potrebujes.

2. Pripojujes se z venku nejakym protokolem nejakym klientem na pocitac v domaci siti a vyuzivas prostredky tohoto pocitace pres vzdalenou plochu.

2A. Mas na domaci siti pevnou verejnou IP, muzes se z venku pripojit primo na ni.

2B. Nemas na domaci siti pevnou verejnou IP, nemuzes se z venku pripojit a proto vyuzijes sluzeb prostrednika. Doma navazes spojeni z domaciho pocitace na prostrednika a toto spojeni udrzujes aktivni, nasledne z venku se ty pripojis k prostrednikovi a on provede presmerovani na tvuj domaci pocitac. (Teamviewer)

---

Prakticky:

1. Jsem nikdy nemel potrebu, na foru zde jsou sitari, kteri by ti s tim mohli pomoct.

2A. Osobne pouzivam velmi jednoduse nastavitelny program NoMachine a teda NX protokol. Pokud nechces platit je omezeny pocet spojeni.

2B. Teamviewer se ruznyma technikama snazi odhalit neopravnene komercni pouzivani, je to sifrovane, takze by dovnitr nemeli videt, ikdyz co ja vim, ale odhalujou asi na kolik ruznych pocitacu se pripojujes a podobne. Nekolikrat jsem slysel, ze lidem posilali vyzvy k zaplaceni na email. Ja s tim zadnou zkusenost nemam, pripojuju se jen obcas z chalupy z notasu na domaci PC a vzdy OK. Pouzivali jsme to i ve firme, ale samozrejme jsme si licenci zaplatili.

---

Za me je Teamviewer nedostizitelnej, protoze jsem nenasel nic jineho, co by melo tak dokonale nastaveni a dokonalou kompresi dat. U Teamvieweru spotrebuju cca. 5x mene dat nez u NoMachine. Pouzivam nastaveni, kde mam cilovy pocitac zobrazeny v sede skale a Teamviewer skvele data komprimuje. Na chalupe mam totiz LTE a lezlo by to do penez.

Díky za informace. Tak jsem si ten program Teamviewer stáhnul a díval jsem se na promo video a tam teda píšou, že nemusí být VPN.

Jen si spustím Teamviewer ve svém notebooku a pak doma to samé na druhém pc(které teprve musím koupit)a spojím.
Jestli jsem to správně pochopil teda to video...

A má na to nějaký vliv, jestli mám veřejnou nebo neveřejnou IP adresu doma (nevím to), nebo je to jednou a Teamviewer prostě budu moct používat v obou případech?

Sice tomu rozumím jak koza petrželi, ale neřešilo by tohle VPN přes nějaké malé, trvale běžící zařízení, typu routeru s VPN funkcí nebo jednoúčelový PC typu Raspberry Pi, popřípadě přinejhorším nějaký malý server? A co nějaký NAS připojený k Internetu? Nezvládne něco takového?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru