Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lze se připojit odjinud ke své pevné IP adrese?

1. VPN ti pres internet vytvori spojeni jako by jsi byl na vnitrni LAN siti, potom muzes vyuzivat prostredky teto site k pripojeni kam potrebujes.

2. Pripojujes se z venku nejakym protokolem nejakym klientem na pocitac v domaci siti a vyuzivas prostredky tohoto pocitace pres vzdalenou plochu.

2A. Mas na domaci siti pevnou verejnou IP, muzes se z venku pripojit primo na ni.

2B. Nemas na domaci siti pevnou verejnou IP, nemuzes se z venku pripojit a proto vyuzijes sluzeb prostrednika. Doma navazes spojeni z domaciho pocitace na prostrednika a toto spojeni udrzujes aktivni, nasledne z venku se ty pripojis k prostrednikovi a on provede presmerovani na tvuj domaci pocitac. (Teamviewer)

---

Prakticky:

1. Jsem nikdy nemel potrebu, na foru zde jsou sitari, kteri by ti s tim mohli pomoct.

2A. Osobne pouzivam velmi jednoduse nastavitelny program NoMachine a teda NX protokol. Pokud nechces platit je omezeny pocet spojeni.

2B. Teamviewer se ruznyma technikama snazi odhalit neopravnene komercni pouzivani, je to sifrovane, takze by dovnitr nemeli videt, ikdyz co ja vim, ale odhalujou asi na kolik ruznych pocitacu se pripojujes a podobne. Nekolikrat jsem slysel, ze lidem posilali vyzvy k zaplaceni na email. Ja s tim zadnou zkusenost nemam, pripojuju se jen obcas z chalupy z notasu na domaci PC a vzdy OK. Pouzivali jsme to i ve firme, ale samozrejme jsme si licenci zaplatili.

---

Za me je Teamviewer nedostizitelnej, protoze jsem nenasel nic jineho, co by melo tak dokonale nastaveni a dokonalou kompresi dat. U Teamvieweru spotrebuju cca. 5x mene dat nez u NoMachine. Pouzivam nastaveni, kde mam cilovy pocitac zobrazeny v sede skale a Teamviewer skvele data komprimuje. Na chalupe mam totiz LTE a lezlo by to do penez.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny