Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Poradí někdo proč přestala fungovat webkamera na notebooku?

Popis otázky.
Jde o integrovanou kameru v NB ASUS X550C. Doposud fungovala bez problémů. Nevím kdy k závadě došlo, ale ve středu mi, při spuštění Skype, proběhla aktualizace a mám dojem, že k výpadku funkce kamerky ve Skype došlo po této aktualizaci (ale nemusí to být pravda). Při spuštění Skype se vypíše hláška "Nelze zahájit video. Zkuste uzavřít některý z programů, který by webkameru mohl využívat". Přitom ale žádný program, který by ji potřeboval, spuštěn není. Indikace provozu kamery nesvítí a stále se ukazuje uvedená hláška..
Zkoušel jsem pokusně také aktualizovat fotku ke svému profilu a při pokusu o vyfocení se opět vypsala výše uvedená hláška.
Takže zřejmě nejde o nastavení ve Skype, ale závada je někde v systému, případně v ovladači. Prosím o radu, jak funkci kamery možno vyzkoušet, případně kde hledat problém. OS používám Win. 8.1. Díky za reakce.
Doplňuji.
Ale včera jsem zjistil, že při spuštění Start, kde je umístěna aplikace Kamera, když tuto aplikaci spustím, kamera se zapne a snímá (můj) obraz. Přes obrazovku je ale hláška "Právě teď se nemůžeme dostat do složky Z fotoaparátu", "Při přístupu do složky Z fotoaparátu se něco pokazilo". Pak při kliknutí na vlastní ikonu fotoaparátu, na obrazovce, se ozve cvaknutí, ale napíše se hláška "Tato fotka se neuložila", "Při ukládání této složky se něco pokazilo". Totéž se provede při kliknutí na kameru, kde se objeví "Toto video se neuložilo", "Při ukládání tohoto videa se něco pokazilo".
Takže kamera se při spuštění aplikace Kamera spíná, ale záznam se neukládá, ale při spuštění Skype, nebo při pokusu o pořízení fotografie do avataru se však ani nezapne a dává stále hlášku, kterou jsem uvedl v původním dotazu.
S ovladači kamery jsem zatím nelaboroval, dle výše uvedeného se však domnívám, že tento je v pořádku, ale chyba je někde jinde.
Skype jsem odinstaloval a znovu nainstaloval poslední verzi, ale výsledek je stále stejný.
Prosím, poradí mi někdo kde hledat závadu? Setkal se již někdo s tímto problémem? Za reakce děkuji.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny