Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Poradí někdo proč přestala fungovat webkamera na notebooku?

Popis otázky.
Jde o integrovanou kameru v NB ASUS X550C. Doposud fungovala bez problémů. Nevím kdy k závadě došlo, ale ve středu mi, při spuštění Skype, proběhla aktualizace a mám dojem, že k výpadku funkce kamerky ve Skype došlo po této aktualizaci (ale nemusí to být pravda). Při spuštění Skype se vypíše hláška "Nelze zahájit video. Zkuste uzavřít některý z programů, který by webkameru mohl využívat". Přitom ale žádný program, který by ji potřeboval, spuštěn není. Indikace provozu kamery nesvítí a stále se ukazuje uvedená hláška..
Zkoušel jsem pokusně také aktualizovat fotku ke svému profilu a při pokusu o vyfocení se opět vypsala výše uvedená hláška.
Takže zřejmě nejde o nastavení ve Skype, ale závada je někde v systému, případně v ovladači. Prosím o radu, jak funkci kamery možno vyzkoušet, případně kde hledat problém. OS používám Win. 8.1. Díky za reakce.
Doplňuji.
Ale včera jsem zjistil, že při spuštění Start, kde je umístěna aplikace Kamera, když tuto aplikaci spustím, kamera se zapne a snímá (můj) obraz. Přes obrazovku je ale hláška "Právě teď se nemůžeme dostat do složky Z fotoaparátu", "Při přístupu do složky Z fotoaparátu se něco pokazilo". Pak při kliknutí na vlastní ikonu fotoaparátu, na obrazovce, se ozve cvaknutí, ale napíše se hláška "Tato fotka se neuložila", "Při ukládání této složky se něco pokazilo". Totéž se provede při kliknutí na kameru, kde se objeví "Toto video se neuložilo", "Při ukládání tohoto videa se něco pokazilo".
Takže kamera se při spuštění aplikace Kamera spíná, ale záznam se neukládá, ale při spuštění Skype, nebo při pokusu o pořízení fotografie do avataru se však ani nezapne a dává stále hlášku, kterou jsem uvedl v původním dotazu.
S ovladači kamery jsem zatím nelaboroval, dle výše uvedeného se však domnívám, že tento je v pořádku, ale chyba je někde jinde.
Skype jsem odinstaloval a znovu nainstaloval poslední verzi, ale výsledek je stále stejný.
Prosím, poradí mi někdo kde hledat závadu? Setkal se již někdo s tímto problémem? Za reakce děkuji.

Předmět Autor Datum
V příkazovém řádku spušteném jako spravce spusť: "chkdsk /f" otestuještím disk na chyby. Dále potom…
Lukas1982 04.03.2017 08:45
Lukas1982
Lukas1982- prosím trochu pro "blbce". 1.-jak se dostanu do toho příkazového řádku a jak ho mám spust…
George63 04.03.2017 09:02
George63
V pohodě, každý umíme něco jiného :-) Abych to nemusel vypisovat, tak ti posílám odkaz. http://www.w…
Lukas1982 04.03.2017 09:17
Lukas1982
Tak jsem provedl obnovení systému (jak mi radil Lukas1982) a pak při spuštění aplikace "Kamera" webk…
George63 04.03.2017 14:51
George63
Můžeš tedy dotaz označit jako vyřešený. ESET Smart Security není antivir.
karel 04.03.2017 14:53
karel
Karle- a můžeš mi tedy říct, co to je? Ale nebuď sprostý.:-) Už mě "potvora" pozlobil vícekrát, zejm…
George63 04.03.2017 15:01
George63
ESET má svoje stránky, dokonce v češtině a jednotlivé programy jsou tam popsány. Stejně tak bys mohl…
karel 04.03.2017 15:08
karel
nod je antivir. ess je antivirový balík - je doplněný dalšími škodlivými funkcemi, jak jsi právě zji…
lední brtník 04.03.2017 16:19
lední brtník
Tak jo kluci, máte pravdu. Jde opravdu o "balík". Já to bral ale tak, že základem je ten antivir, do…
George63 04.03.2017 18:23
George63
Já mám ještě sobotu =D Ale je fajn, že ti to funguje a alespoň ses přesvědčil, že ne vše, co se píš… poslední
Lukas1982 04.03.2017 21:32
Lukas1982

V pohodě, každý umíme něco jiného :-)
Abych to nemusel vypisovat, tak ti posílám odkaz.
http://www.win8.cz/jak-zobrazit-prikazovy-radek-cm d-prikaz-tipy-a-triky-nejen-pro-zacatecniky-s-wind ows-8

http://www.servispckupka.cz/nastroj_obnoveni_syste mu_windows_8.php#nastroj_obnoveni_systemu

Zkus napřed ten bod obnovení, bude to jednodušší. Ale ten disk si pro jistotu otestuj.
Najedeš na "Tento počítač", "vlastnosti", "nástroje" a "kontrola chyb"

Tak jsem provedl obnovení systému (jak mi radil Lukas1982) a pak při spuštění aplikace "Kamera" webkamera fungovala a bylo možno pořizovat jak foto, tak i video a ukládaly se.
Ve Skype však stále webkamera nefungovala. Ale při jednom spuštění Skype a pokusu zapnout kameru se mi objevila najednou hláška mého instalovaného antiviru ESET Smart Security : "Přístup ke kameře je zablokován" a ještě další "plky".
A tak jsem "vlítnul" do nastavení zabezpečení v ESETu a zjistil jsem, že je přístup ke kameře, v odstavci "ochrana webkamery", zablokován tady. Po zrušení této "ochrany???" - blokování, pak už při spuštění Skype se webkamera opět spouští a i ve Skype už "maká" jako dřív.
Proč k tomu přenastavení došlo nevím, s nastavováním antiviru jsem absolutně nic nedělal! Muselo se to nějakým záhadným způsobem přenastavit samo. Jo, holt jsou věci mezi nebem a zemí ...:-(
Takže toto uvádím pro případ, že by měl někdo podobný problém. A že ten problém už tu někdo měl, jsem dodatečně také zjistil.
Nebylo to tedy systémem, ale nastavením v antiviru!!!
A Lukasi1982, Tobě ještě jednou děkuju za reakce.:-)

Karle- a můžeš mi tedy říct, co to je? Ale nebuď sprostý.:-)
Už mě "potvora" pozlobil vícekrát, zejména v sekci "Ochrana bankovnictví a online plateb", kvůli níž jsem jej pořídil. Ale mám ho zaplacený až do 2018 a tak ho ještě stále používám. Jinak se mi ale zdá celkem OK.

Tak jo kluci, máte pravdu. Jde opravdu o "balík". Já to bral ale tak, že základem je ten antivir, doplněný o další funkce a možnosti, o kterých jsem si myslel, že nejsou na škodu. Ale antivir, obsažený v tom ESS, snad, pokud se nepletu, vychází z NODu. A snad i virové aktualizace jsou shodné pro NOD i ESS. A že s doplňky v ESS jsou asi opravdu občas problémy, to jsem se také, jak jsem uvedl, už přesvědčil. Mám taky pro "sichr" ESET Mobile Security na smartphonech a tabletech a taky už jsem musel (neúspěšně) řešit problémy s EMS s techn. podporou ESETu.
Takže tak, hlavně že se nakonec "zadařilo". Zdravím. Přeji hezkou neděli.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru