Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyplati se vubec Ryzen?

Nevidim duvod, proc by se nekdo mel nechat omezovat, kdyz jsou ulozne kapacity tak levne. Takze videa se natoci a neprobiraji, jestli tohle vyhodit nebo tamto nechat. A treba kdyz si stahnu film, tak ho taky nemazu, co kdyz se jednou budu chtit podivat znovu. Fotek mam taky milion, nez se tim probirat co nechat a co ne, je "levnejsi" prikoupit HDD.

Ano budes argumentovat NASem, jenze kazdej z nas nebydli ve 200m2 vile a kdyz mas klasicky 2+1 (3+1) byt, tak tam obvykle nemas mista nazbyt a NAS je proste zbytecnost. Osobne jsem teda dokupoval disky a cpal je do PC stejne jako jezekhifi. Ale pocitac se casem ztisoval, misto rvoucich 80mm vetracku jsou dnes tiche pomalobezne i 140mm vetraky, grafika se umi ve 2D pri nizke teplote zastavit atd. Logicky teda zacal byt nejhlasitejsi neustale se tocici HDD.

Ve Windows jsem nenalezl moznost jak konkretni HDD pri necinnosti zastavit, jde to jen obecne pro vsechny. Existuje HDDScan, kde sel zastavit disk rucne, ale nejde to automatizovat a nejak mi to funguje jen u WD, u Seagate se hned zase roztocil.

Takze jsem to vyresil vyndanim tech disku z PC a pripojovani pres USB. Zvlast si vedu v textaku seznam, ze ktereho hned poznam, co je ulozeno na kterem disku a vim pro ktery v pripade potreby sahnout. Mam jen USB2.0 prevodnik, takze je to pomale, ale to ma reseni v pouzivani USB3.0.

---

Momentalne teda mam v novem PC na SATA: 1xSSD, 1xHDD a 1xDVD. Urcite chci prikoupit jeste 1xSSD, ale ted se zdrazovalo, tak cekam, az zase zlevni. V pripade 4xSATA na desce bych tak mel plno, ale ja mam na Intelu 6xSATA, takze vim, ze v pripade potreby mohu jeste prindat dalsi.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny