Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunguje mikrofon integrované zvukové karty

Ahoj, odešel mi HDD v pc...nepokoušel sem se ani o vytáhnutí data, jelikož jsem měl všechna data zálohovaná, tak jsem prostě koupil novej HDD, nainstalovatl WIN 8.1 přes Boot flash disk, ručně nainstaloval veškeré ovladače, pak jsem upgradoval na win 10 pomocí win update. Programem boot easy jsem zauktalizoval všechny ovladače na nejaktuálnější avšak mikrofon stále nefunguje. Ve správci zařízení ho vidím, je aktivní, je zesílený, mám vypnuté "doplňky" jako je potlačení šumu atd. I když připojím sluchátka tak mikrofon nefunguje, zvuk mi jde normálně bez problémů. Měl by někdo nějaký nápad jak přijít na to proč nefunguje ? Předtím než odešel HDD tak fungoval bez problémů, v biosu je zvukovka aktivní, zkoušel jsem jí i disable a znovu able a nepomohlo.

Sestava:
ASUS X550MJ

Omlouvám se že je to v odkazech, ale nešlo mi to z drive easy zkopírovat :D

https://drive.google.com/open?id=0B1yKxKgyGzbQcnBC bzZhVHhLcWs

Předmět Autor Datum
Udělal jsi to špatně. Ovladače musíš použít při instalaci jen ty,co nabídne instalační médium a poto…
kozakl 09.03.2017 12:50
kozakl
Normalne je nainstalit tam nacisto Win10 a do nich spravne ovladace rucne z webu vyrobcu, pre W10. A…
MM.. 09.03.2017 12:58
MM..
Ahoj, i když jsem měl v PC WIN8.1 a všechny ovladače jsem nainstalovatl ručně, jako první chipset pa…
JakubCH 09.03.2017 13:38
JakubCH
Když to nefungovalo i ve Win8.1 se správnými(*) ovladači (nainstalovanými ve správném pořadí - což j…
Machr55 09.03.2017 14:02
Machr55
Jistě je možnost že je to rozbitý, ale přijde mi divný, že by přestal fungovat přes noc navíc když b…
JakubCH 09.03.2017 14:34
JakubCH
Ty máš notebook ASUS a stahuješ ovladače i z "realteku, nvidie a intelu."? :-? No pak se nediv, že T…
Machr55 09.03.2017 15:35
Machr55
Viz. nastavení - https://drive.google.com/open?id=0B1yKxKgyGzbQSlNl ZmtqbjZnQUU
JakubCH 09.03.2017 14:35
JakubCH
Ahoj znovu, OS přeinstalován z Boot flashky na win 10. Stáhl jsem ovladače ze stránek Asusu a integr…
JakubCH 09.03.2017 19:19
JakubCH
Mikrofon sa neda videt. Videl by ho aj keby tam vobec nebol. Ked klepes po tej dierke mikrofonu resp…
MM.. 09.03.2017 23:12
MM..
A vypni si u mikrofonu naslouchat, nedal si obrazok tej karty. poslední
MM.. 09.03.2017 23:16
MM..

Normalne je nainstalit tam nacisto Win10 a do nich spravne ovladace rucne z webu vyrobcu, pre W10. Ak nie su tak tam radsej necpat W10 vobec.
Ten mikrofon zapajas kam presne? Jak presne nefunguje (kde co nejde)?
V ovl.panely-zvuky si skontroluj aj prehravacie zariadenia ci nemas 5.1 nastavene, potom su jacky vystupy. Ak to je PC s len 3 jackami. A nainstaluj spravne ovladace rucne, nejake dementne autoprogramy odinstaluj.

Ahoj, i když jsem měl v PC WIN8.1 a všechny ovladače jsem nainstalovatl ručně, jako první chipset pak vše ostatní tak mikrofon nefungoval. Mám jeden jack na PC takže není moc možností kam mikrofon zapojit. Vestavěný mikrofon nefunguje tak, že když zapnu nahrávání zvuku, online test mikrofonu, skype tak nefunguje (pokud zesílím mikrofon na max (30db) tak při zpětném přehrání to jen šumí.

Když to nefungovalo i ve Win8.1 se správnými(*) ovladači (nainstalovanými ve správném pořadí - což jsi udělal), tak jsou 2 možnosti:
1. je to rozbitý
2. vstup mikrofonu je někde v nastavení ovladače zvukovky či přímo ve zvukových zařízeních Windows zakázaný nebo zeslabený na 0.

Program BootEasy vykopej z PC, nemá tam co dělat. U driverů je třeba použít starou dobrou ruční práci, veškeré automaty mohou pouze rozesrat systém, protože tahají ovladače neznámo odkud a nemusí to být ty správné.

(*) Správné ovladače jsou ty, co najdeš na CD přiloženém k základní desce/notebooku, nebo si stáhneš z webu výrobce základní desky/notebooku. U notebooku najdeš na webu jeho výrobce naprosto všechny ovladače, nikam jinam nemusíš lézt.

Jistě je možnost že je to rozbitý, ale přijde mi divný, že by přestal fungovat přes noc navíc když byl počítač vypnutý. Všechna mne známá nastavení mikrofonu jsem vyzkoušel viz. odkaz, samozřejmě pokud sem něco přehlídl přijmu každou radu, nejsem žádnej specialista na počítače. Bohužel CD od koupi počítače u sebe nemám, protože jsem na rok v zahraničí, tudíž tu vařím jen z toho co se dá sehnat na stránkách Asusu, realteku, nvidie a intelu.

Ve win 8.1 fungoval do té doby než my odešel HDD a byl jsem nucen ho vyměnit za nový a provedl jsem instalaci ISO souboru windows z flashky.

Ty máš notebook ASUS a stahuješ ovladače i z "realteku, nvidie a intelu."? :-?
No pak se nediv, že Ti to nefunguje (viz moje poznámka o správných ovladačích). Výrobce notebooku dostane od těchto výrobců jen příslušný čip a většinou ho "obalí" svým HW řešením a patřičně upraví ovladače daného zařízení, tak, aby fungovaly s tímto specifickým HW obalem. Takže u notebooku stahuj úplně všechny ovladače pouze z webu výrobce notebooku!

Ahoj znovu, OS přeinstalován z Boot flashky na win 10. Stáhl jsem ovladače ze stránek Asusu a integrovaný mikrofon ani sluchátka s mikrofonem stále nefungují (pc ho vidí, je aktivní, výchozí, zesílený) ...napadlo by Vás něco dalšího ?

Mikrofon sa neda videt. Videl by ho aj keby tam vobec nebol. Ked klepes po tej dierke mikrofonu resp po mikrofone prstom tak tam musi naskakovat na tom stlpci vedla mikrofonu zelene palicky. Naskakuju?

Ak nenaskakuju tak bud a)interny mic je vadny, alebo b) mas blbe ovladace (neviem co presne si tam instalil, chipset a audio presne pre ten model notebooku a pre Win10? Daj link a jaky presne model notebooku mas alebo co). Win10 si sam preplacava ovladace nejakymi svojimi nefunkcnymi, bud nepouuzivaj Win10, alebo si over ze tam su presne tie ktore si instalil (verzia atd). Alebo v spravci zariadnei vypni update ovladaca a preinstaluj ho.
Alebo este je moznost c) je vadny jack (detekcny pin) a nieco furt detekuje co tam vobec neni. Ked pripajas externy mikrofon tak ti vyskoci okno s otazkou "co ste pripojili"? Ak ne, tak je zle nieco s jackom alebo v ovladaci je to blbo.
Skusit mozes aj jack rozdvojku. Ale normalne ma vyskocit otazka ak to neni vadne a ak je spravny ovladac. V ovladaci saa to da aj nastavit ze co tam je strcene.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru