Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Licencování Windows Server 2016

ahoj,

no asi by bylo lepší, kdybys nejprve napsal k čemu to máš. máš to opravdu na doma na hraní/učení? pokud ano, stáhni si trial licenci.

pokud to máš pro firemní/domácí síť tak pak potřebuju vědět více informací, jako například kolik uživatelů, co na tom chceš provozovat apod.

každopádně tě bude zajímat:
http://www.michalzobec.cz/windows-server-2016-novi nky-4725

Windows Server 2016 nový licenční model. Procesorové licence se nově počítají na počty jader fyzického stroje. Nově tedy nákup licence obsahuje licenci pro 16 jader, což stačí pro většinu běžných serverů.

Chybějící Build-In CALy. Součástí Windows Server 2016 již nejsou žádné CALy. Zatím co původně při nákupu Windows Server systém obsahoval 5 licencí User CAL (Build-In CAL), v současnosti tak tomu není a je tedy vždy nutné dokoupit potřebný počet CALů. V ceně zůstávají pouze 2 přístupy určené výhradně pro správu serveru.

v ceně máš nárok používat dvě licence, buď je máš obě ve virtuálech v hypervisoru, nebo můžeš mít jednu na fyzickém stroji a jednu ve virtuálu.

co v ceně už není jsou přístupové licence CAL. ty musíš dokoupit.

pokud máš v serveru fyzických 8 jader, licenčně to je v pořádku, stačí ti jedna licence na Windows Server 2016 Standard, ta totiž obsahuje v ceně licenci pro 16 jader (viz výše).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny