Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC nabíhá jen v nouzovém rezimu

Čau. Hoši, kompijůtr mi nechce naskočit, ani za boha. Je v něm W10, nabíhá z vesela až do chvíle, jak se točí to kolečko bílé dokola a už, už by měla naběhnout plocha a v tu chvíli zamrzne. A pak už nic,je zamrzlej. Situace je taková, ze mám v PC 2 Hd s tím samým opračňím systémem a nenabehne ani z jednoho. Za to na obou Hd pokaždé naběhne v nouzovém režimu. Zkusil jsem nahrát novy graficky ovladač a nic, odpojil jsem všechny USB připojené zařízení a nic. A ted už nevím co mám s tím jako dělat ? Nestalo se to už někomu, ze by věděl, čím by to mohlo být ? Předtím to fungovalo výborně.

Předmět Autor Datum
Když ten jeden odpojíš tak to nenajede s jedním?
sambilionk 09.03.2017 22:27
sambilionk
Ne, to taky nepomůže, v BIOSu ostatní zakážu ale nepomůže to. Sám vyberu pres f5, ze kterého botovat…
Tučňák se ptá 09.03.2017 22:39
Tučňák se ptá
Když ten jeden odpojíš Ono to ma vyznam preco to pisal. Potom skus odpojit druhy. Nejde mu o to z co…
MM.. 10.03.2017 00:06
MM..
Trebars vratit bod obnovenia. Ale moze to byt aj hw problem. Odinstaluj trebars ovladac grafiky a re…
MM.. 09.03.2017 22:37
MM..
Ovladač grafické karty jsem aktualizoval jako čistou instalaci jako první, nepomohlo.
Tučňák se ptá 09.03.2017 22:41
Tučňák se ptá
Ja som nepisal nic o aktualizacii, ale pisal som ODINSTALUJ. CHapes to slovo? Ked to potom pojde, ta…
MM.. 10.03.2017 00:03
MM..
Předtím to fungovalo výborně. To znamená před čím? Něco jsi do počítače instaloval/odinstaloval, ne…
IQ37 10.03.2017 00:19
IQ37
Nazdar hoši. Tak,aby to nezapadlo a možná by to i někoho z vás zajímalo, rád tu doplním stav situace… poslední
Tučňák se ptá 13.03.2017 19:53
Tučňák se ptá

Ne, to taky nepomůže, v BIOSu ostatní zakážu ale nepomůže to. Sám vyberu pres f5, ze kterého botovat, nic. Oba zamrznou ve stejný moment, když by už mela náběhnout plocha. Ale v nouzáku to naskočí z kterýkoli ihned. Ve správci zařízení u ničeho oranžový vykřičník není , až na položku monitor. To ale nevím, zda je normální v nouzovém režimu.

Když ten jeden odpojíš
Ono to ma vyznam preco to pisal. Potom skus odpojit druhy. Nejde mu o to z coho bootujes ide o to odpojit ho. Hladas vadny HW, to sa neda filozofovanim.
P.S> a aj ked bootujes z dvoch roznych diskov, tak mozu oba bootovat stejny Windows z jedneho disku. Zazrak? Ne. Je to uplne normalna vec. Bootloader moze byt kde chce a na zaklade urcitych veci bootuje potom kludne aj iny disk. Startujes stejny Win a ten WIn je naboreny. Jedina akcia ktora to moze overit je ODPOJIT jeden. A potom odpojit druhy.

Předtím to fungovalo výborně.

To znamená před čím? Něco jsi do počítače instaloval/odinstaloval, nebo jsi měnil nějaký hardware, či co?

mám v PC 2 Hd s tím samým operačním systémem

To znamená co? To je nějaký klon toho prvního OS? Zkusil jsi na některý z těch disků nainstalovat OS nanovo?

Pokud ti systém v nouzovém režimu najede, tak musíš hledat to, co se naopak navíc spouští jenom v normálním režimu (programy v Po spuštění, Služby, Plánovač úloh, další software - třeba i viry).

Nazdar hoši. Tak,aby to nezapadlo a možná by to i někoho z vás zajímalo, rád tu doplním stav situace,lebo se mi podařilo kompijůtr rozchodit a sám jsem byl překvapený, čím to je, že to nemakalo. Zpětně v kostce, vyzkoušel jsem, co mě jen napadlo, hodiny, a protože to stále nešlo, už jsem kompijůtru začal vyhrožovat slovy "ty šmejde já tě vyhodím a budu mít klid", lebo mám takové nervy z tebe, že půjdeš. Takže jsem zkoušel aktualizovat ovladače, zakázat v biosu kde co /XMP profil, harddisky, audio/ default nastavení, taky jsem fyzicky hardisky odpojil, i když jsem pochyboval, že takový laciný triky pomohou, ale budíž, odinstalovat úplně video ovladač, odpojit veškerý usb zařízení, vyndat zvukovou kartu, no a výsledek nebyl zádný, jedním slovem NIC !! Připomenu, že Windows /10/, ten samý, mám na dvou HD, jeden klasik a SSD, oba zamrzly vždy ve stejný moment, Windows se načítá,černé pozadí, modrý symbol oken na monitoru uprostřed a dole se točí dokola bílé kolečko, už už čekáte, že naběhne vítejte a záhy plocha, jenže to se nestalo a pokaždé se to bílé kolečko přestalo točit, zamrzlo a "skončili jsme jasná zpráva..." a pak už nic. Ale v nouzovém režimu to naběhlo hned, a to z jednoho i druhého HD. Takže teď jdeme do finále. Když už jsem nevěděl fakt co, už nebylo ani co odpojit, tak mě ještě napadlo vytáhnout grafickou kartu a přendat jí do druhého PCI-E slotu. A v tu chvíli HALELUJÁ. Kompijůtr naběhl a to okamžitě ! Abych se ujistil, že to není náhoda, omyl, či tak něco, tak jsem se obtěžoval, než vám tady začnu "krmit uši" tu grafiku zase přendat zpátky a kompijůtr zamrzne přesně, jako vždy předtím. Nejsem hardware specialista, takže nemám ponětí, co se stalo, asi že na základní desce, ale tím že jsem grafiku dal do druhého PCI-E, počítač opět fajnově funguje, a nemusí se obávat, že půjde z domu. Tak drazí přátele, doufám, že jste rádi, jako já, že mi PC zase funguje a přeji Vám fajnový večer.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru