Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Youtube a zivnostnak

hele je mi to jedno. říkám ti jak se na to dívá finančák.

je to asi stejná logika jako třeba že kamarád byl nemocný, na neschopence a ptali se jestli fakturoval během nemoci. dělá do IT takže jeho účetní vystavila faktury za služby (přeprodej). úřady to nezajímá, jsi nemocný, lež a nefakturuj.

ohledně toho soustavného výdělku, google ti posílá koruny, desetikoruny, stovky na tvůj účet denně. to JE soustavný výdělek. jestli tě to uživí nebo neuživí je tvůj problém. pokud tě to neuživí, přeruš živnost a běž na úřad práce. v opačném případě tyto všechny příjmy musíš přiznat na daních - sice nevyděláš ale podléhá to dani a v soustavné činnosti musíš mít žl. jen svobodná povolání nevyžadují živnostenský list, třeba redaktorská činnost, nebo různá umělecká činnost.

radu zde dalo více lidí. stejnou informaci vám dá i účetní, nebo třeba právník. je třeba se řídit zákony. samozřejmě můžeš riskovat, ale riziko v případě google je poměrně velké, finančák si občas nechá poslat nějaké hromadná data jednou za několik let a lze napařit pokutu i zpětně s velkým penále.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny