Předmět Autor Datum
Neni to k pochopeni, ale nastaveni sa do win neda "instalovat" takze ne, nepujde. Ale mozes skusit t…
MM.. 13.03.2017 00:29
MM..
Takže jinak. Na novém PC bude nový Win7HP. Ve starém PC kde byl také Win7HP mám disk se zálohama, ne…
wakar 13.03.2017 00:59
wakar
Neni to k pochopeni. Proste mas stare PC se starym systemem a ted si poridil novy PC s novym system…
RedMaX 13.03.2017 02:26
RedMaX
já asi tuším na co se ptáš, jmenuje se to Nástroj Migrace profilu uživatele. Ve Windows 7 to ještě j…
michalli 13.03.2017 03:55
michalli
Programy (aplikace) tam musíš nově nainstalovat, to nejde přenést. Nastavení programů už asi jde pře…
dsa 13.03.2017 08:24
dsa
Nastavení programů už asi jde přenést, pokud je někde uložené. Ale kde je ulozene? Typicky mas tri…
Redmarx N 13.03.2017 13:45
Redmarx N
data aplikací a jejich konfigurace se ukládají do uživatelského profilu, nicméně každý autor aplikac…
michalli 13.03.2017 17:53
michalli
Nikdy jsem Nástroj Migrace profilu nepouzil, nedokazu v tom tazateli poradit. Ale jestli mas zkuseno… poslední
RedMaX 13.03.2017 18:27
RedMaX

Neni to k pochopeni, ale nastaveni sa do win neda "instalovat" takze ne, nepujde.
Ale mozes skusit tie povodne Win obnovit zo zalohy a spustit na novom HW, mozno nabehnu aspon do nudzaku a doinstalis len ovladace.
(ale ja osobne uprednostnujem ciste Win na novom HW, lebo mrkvosoft a ich uchylne bugy)

Takže jinak. Na novém PC bude nový Win7HP. Ve starém PC kde byl také Win7HP mám disk se zálohama, není:!: to disk na kterém je OS. Po nainstalování nového Win. ovladačů a všeho potřebného tak aby OS fungoval, bych potřeboval aby co nejvíce přizpůsobil starému vzhledu některých programů, atd. Je mě jasný že to asi nepůjde všechno. Díky. PS. Ty Win. jsou nové, i když asi dle názvu stejné.

Neni to k pochopeni.

Proste mas stare PC se starym systemem a ted si poridil novy PC s novym systemem, vzhled programu si muzes prizpusobit tak, aby to vypadalo jako na starem PC, kdyz se jedna o stejne systemy, oboji je Windows 7. Ovsem co do toho pletes disk ze zalohama, mi neni jasne.

já asi tuším na co se ptáš, jmenuje se to Nástroj Migrace profilu uživatele. Ve Windows 7 to ještě je, tedy já mám Windows 7 Ultimate, nevím jestli to je v Home Premium edici, ale asi snad ano.

Co tento nástroj dělá? Zazálohuje ti uživatelské nastavení Windows a aplikací a taky data z uživatelského profilu (dokumenty, obrázky, hudbu, apod.), to vše ti nahraje na USB flash disk (co si matně pamatuju) a jsi schopen to naimportovat do jiného počítače s Windows 7.

Vyžaduje to však funkční i starý systém. Pokud ti tedy ještě běží, tak ho na to použij, je to průvodce, proklikej si to, je to jednoduché ;)

Nastavení programů už asi jde přenést, pokud je někde uložené.

Ale kde je ulozene?

Typicky mas tri ukladaci moznosti. Ini soubor ve slozce programu - tzv. jednouzivatelsky system, ini soubor ve slozce profilu - tzv. viceuzivatelsky system nebo v registru systemu. Aby se v tom prase vyznalo.

Pro srovnani, v linuxu se vsechno nastaveni uklada do slozky /home/profil, potom prenosem cele slozky, ktera je pro jednoduchost typicky samostatnym oddilem, lze zachovat veskere nastaveni i pri preinstalaci nebo prechodu na jiny PC.

Ve Windows to bohuzel neni jednotne a tim je to temer nemozne.

data aplikací a jejich konfigurace se ukládají do uživatelského profilu, nicméně každý autor aplikace si může dělat co chce a může ukládat třeba do program files, nebo do dokumentů v uživatelském profilu. a ano některé programy ukládají do registru. záleží na účelu aplikace a rozhodnutí autora. proč všichni neukládají do registru? protože jim to je jedno, nebo v tom nevidí důvod.

kdyby sis přečetl můj příspěvek o trochu výš, dozvěděl by ses jak provést migraci nastavení a dat uživatele mezi počítači s pomocí nástroje Nástroje Migrace profilu uživatele. Také ještě na to existuje nástroj USMT.

mimochodem, proč jsi nepoužil google? :)

Nikdy jsem Nástroj Migrace profilu nepouzil, nedokazu v tom tazateli poradit. Ale jestli mas zkusenosti s pouzivanim, tak co teda ten nastroj prenese do noveho profilu?

Prenese nastaveni aplikaci z celeho profilu vcetne dokumentu nebo jen z AppData nebo je naopak neprenese? A prenese nastaveni ulozena v registru?

---

Tohle je proste schyzofrenie Microsoftu, ze dovoli zapisovat uzivatelska nastaveni kamkoli a jeste k tomu sam stvoril dve mista: slozku AppData a USER klic v registru systemu.

Pro srovnani, v linuxu mas jasne danou slozku "/home" a nikde jinde nejsi schopen bez root opravneni zapsat a tudiz ma vyvojar aplikace v podstate znemozneno to dat kamkoli jinam a tudiz je tam situace podstatne jednodussi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru