Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bolest hlavy a očí z LCD monitoru

Ano, jsem to uz dal nerozepisoval, aby to nebylo neumerne dlouhe. Prvni vec je, jak moc nam skodi, klidne ta skodlivost muze byt temer nepozorovatelna mimo laboratorni pokus. Druha vec je, jestli nam jenom skodi. Nekdy se totiz stava, ze neco necemu v nas skodi, ale necemu jinemu zase prospiva. Abych ted vytahl neco konkretniho, tak prvni co me napadlo: rentgenove zareni nam skodi, ale kdyz si neco zlomime a doktor potrebuje videt, jak zlomenina vypada, aby to mohl spravit, tak udela rentgen a diky nemu nam da zlomeninu do poradku, tudiz nam v tomhle pripade rentgen zjevne prospiva vic nez uskodi.

Dcera kolegyne taky nedokazala spat ve tme, uz do miminka byla stale vzbuzena a brecela, postupne prisli na to, ze pri svetle usne, ale kdyz se v noci vzbudi, tak uz neusne, protoze je tma. Nakonec to vyresili tak, ze ji koupili do pokoje cervenou malo vykonou zarovku a usinala pri te. Myslim, ze jim to nekdo poradil, ze cervena je nejmene problematicka barva vzhledem k nocnim telesnym procesum, ktere se deji behem spanku. Vzdycky ji to zhasnuli, kdyz usnula, ale kdyz se v noci probudila, tak si to rozsvitila a znovu usnula pri tom a spala v tom svetle az do rana. Nekdy po 15 roce ji to opustilo a najednou zjistila, ze muze spat i ve tme. Proc to tak dcera mela, jim nikdo nevysvetlil, ale proste to tak bylo a objektivne, lepsi spat pri svetle nez nespat vubec.

Edit: Spanek je vubec zajimavy a neprozkoumany. Muj otec a moje sestra neusnou mimo absolutni tmu, takze maji takove ty zavesy z latky, ktera nejde prosvitit ani baterkou. Mne se zase spi nejlip bez zavesu a aby svitil mesic. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny