Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bolest hlavy a očí z LCD monitoru

Produkcia melatoninu v tme je preukazatelne najvyssia. Takisto bolo dokazane, ze jeho tvorba vpliva na nas pocit, ked sa rano zobudime ako sa citime oddychnuty. To su davno zname fakty.
Mam pocit, ze loby okolo modreho svetla sa toho chytila a zfrazu si vybrala modru zlozku ako nepriatela c.1. Len nechapem preco a preco prave modra nie je dobra.
Inak ak premyslam logicky uz tu boli pokusy nasadit filtre na lcd, oni sa dokonca aj predavaju, ale masovo sa nikdy nerozsirili. Ludia proste tie blbosti nekupuju.
Co predat, ako sa rozlisit? Vyrobcovia idu bud po panely, alebo Hz. Tam vela vody nenamutia, drviva vacsina panelov je TN a 60Hz, pretoze to ludom proste staci, takze vymysleli skodlive modre svetlo.
Inak sa mi paci logika vyrobcov filtrov, ktori argumentuju tym, ze sak filtre boli aj pri crt...len akosi nespominaju hlavny dovod filtrov, co nebola ani polarizacia svetla ako skor hradza proti vystrelovaniu prachovych castic smerom k uzivatelovi (elektrostaticke delo), co naozaj mohlo logicky poskodzovat sietnicu oka.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny