Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bolest hlavy a očí z LCD monitoru

Len nechapem preco a preco prave modra nie je dobra.

- Trochu jsi me zklamal Flegu, kdyz jses nekdy vyjadroval ke clankum okolo Fyziky , nebo vesmiru (nepocitaje ze nekteré veci jsou pocitany jen na zaklade odhadu), kdyz jsi psal o vcelach (o tech vcelach to byl moza nekdo jinej, popripade ber mou omluvu), mysel jsem (vypadalo to) ze o ni opravdu neco vis. Tak jsem mel za to, ze vis co jsou to ozonové diry, co je Ultrafialové zarení (nebo zarení, radiace obecne) , ze vis proc zrovna tedy zrovna UV nevidime a modrou jeste vidime a ze te napadne do vyhledavace napsat alespon UV vs HEV nebo HEV + blue light ("HEV = 400 - 500 nm" ta vlnová délka ti da neco blyssiho proc zrovna ***) .

- O samotné skodlivosti, stale jsou lidé co si mysli ze nam slunicko neskodi a anti-UV krém nepotrebuji (a v urcitych podminkach to muze byt pravda).
- U nas (ve firme) se to resilo uz pred 3 rokama, nekteré zarizeni, monitory byly uplne vykopany, do kancelari se po zazadani osazovaly fyzické (takové folie) filtry (HEV Block film) primo na monitor. Alespon u nas (FR), celé toto divadlo vzniklo "kvuli pojistovnam" (narust pacientu s migrenamy, problém se zrakem co za treba takovym monitorem travili kazdodeni rutinu / presné cisla neznam, nemohu ti odpovedet), optikum "kdo to bude proplacet" (kde jde o penize, tam se to zacne zpravidla hybat, proto vyrobci zacali s monitory co maji a "pojmenovali" - "anti blue" nastaveni, aby se mohli pravne branit, my jsme tam dali nejakou funkci co snizi osvetleni / vlnovou délku, zratka objizdky pravni zodopovednosti a klasické bla bla), uz se to nejakou dobu resi v Bruxelu, jak se to bude resit, kdo to bude platit. Resi se prave i to skodlivé zareni ze zarovek, proto ten clanek.
*Proto i nekteri vyrobci dosli s technologii panelu E-INK ty obrazovky maji osviceni naopak, pouzivaji nad-sviceni, sviti na obrazovku (to bodové svetlo je smerovana na ten e-ink diplej) na misto toho, aby ti neustale neco svitilo primo do tvare (podsviceni) tak jako u monitoru, telefonu, nebo tabletu. (zeptej se nekoho kdo pouziva e-ink, jak se mu na tom cte)

ale moc sa mi do toho nechce...je s tym vela prace mam nizku sledovanost;o).

PS: Tim nerikam ze nemas, nebo mas pravdu, nebo ze ti neco vyvracuju, nebo zpochybnuji tvé znalosti (byla by to na stejné brdo, jak zdejsi : nekdo nevidi rozdil mezi 60Hz a 144Hz a nekdo vidi, dohadovani bez konce). Je to tvuj WEB, tvoje pravda, klidne o tom ze je to PLACEBO udelej Youtube video, uvidis "jak se ti zdvyhne sledovanost" ! :-p
* Ten Youtube jsi zacal kdy ? Udelej ty videa kratsi, udelej jich vic, jestli budou zajimava ono to pujde pomalu nahoru ;-) Poradil bych ti dat za sebe alespon platno a vytrihnout pozadi a prilepit tam treba poradna.net. Typku co sedi doma vyvaleni za PC je plny Youtube, no, nevim .. Hlavne pouzit zajimave "title", kde jen IMHO myslim ze by jsi mel vice shlednuti, kdyby video neslo nazev "Interview s tvurcem PSPad" jak "Interview s programatorskou hviezdou poradne s Janom Fialom". Treba osobne znal jsem PSPad, ale Jan Fiala mi nic nerika. (tedy nez jsem zacal hodit na poradnu).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny