Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bolest hlavy a očí z LCD monitoru

Trochu jsi me zklamal Flegu, kdyz jses nekdy vyjadroval ke clankum okolo Fyziky , nebo vesmiru (nepocitaje ze nekteré veci jsou pocitany jen na zaklade odhadu), kdyz jsi psal o vcelach (o tech vcelach to byl moza nekdo jinej, popripade ber mou omluvu), mysel jsem (vypadalo to) ze o ni opravdu neco vis. Tak jsem mel za to, ze vis co jsou to ozonové diry, co je Ultrafialové zarení (nebo zarení, radiace obecne) , ze vis proc zrovna tedy zrovna UV nevidime a modrou jeste vidime a ze te napadne do vyhledavace napsat alespon UV vs HEV nebo HEV + blue light ("HEV = 400 - 500 nm" ta vlnová délka ti da neco blyssiho proc zrovna ***) .

O vcelach nic neviem, o fyzike daco ano. Klasickej rozumiem celkom dobre, v kvantovej sa uz stracam. Teorii relativity som rozumel asi mesiac. Tolko k mojim znalostiam.
O svetle samozrejme viem dost. Ozonova diera naozaj existuje, a zakladne farby svetla poznam tiez, dokonca aj to, co vidime a co nie. Zatial sa zhodneme nie?
K zvysku...je jasne, ze dlhodobe pozeranie na jeden bod a navyse do svetelneho zdroja nerobi ociam dobre. To si snad uz vyskusal kazdy este v dobach TV, staci si dat na gauci nejaky serialovy maratona po par hodinach skus zazmurit oci...budes vselico vidiet...len ten pokoj nebudes mat;o). Preto su citacky s pasivnym podsvietenim (alebo ak chces e-ink) take prijemne na pozerania oproti klasickym podsvietenym. Ale ver tomu, ze aj po par hodinovom maratone citania e-ink alebo klasickej kniy ta moze boliet hlava a oci budu unavene.
Takze ano...pokial v praci cumis 12h denne do monitora bude ta boliet hlava a oci a ziaden blue anti filter ani nastavenie ti nepomozu. Recept je naopak jednoduchy, preostrovat kazdych par minut a XY minut si davat dlhsie pauzy (ist napr na toaletu, alebo si zapalit, ci telefonovat...a voila....bolest hlavy zmizne. O ake jednoduche drahy Watsone.
K videam...suhlasim nazov robi divy, ale vo viedo je o Janovi Fialovi a nie o PSPade.
Nakoniec neber to tak vazne tu nizku sledovanost, ja to nerobim na views, nemame tam reklamu, nechceme mat, takze videa su urcene primarne pre uzivatelov poradne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny