Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomalý internet na notebooku

Ahoj,

mám problémy s internetem v notebooku. Problémy začaly s připojením přes wi-fi, tak jsem restartoval router ZyXEL VMG1312-B30B, nepomohlo to. Podíval jsem do administrace routeru a tam vše stejné jako v době, kdy to šlo normální rychlostí. Rušení to psalo přijatelné. Nabyl jsem dojmu, že mi odchází wifina v notebooku, protože, když jsem zkusil internet přes kabel, tak šel rychlostí odpovídající tarifu O2 Internet Aktiv 50 Mbps. Chvíli to bylo OK a potom ten stejný problém. Ve všech prohlížečích. Použil jsem Ccleaner, Adw cleaner, T-cleaner, Malware Bytes, Eset Smart Security, nic nepomohlo. U toho Esetu mám nastavený Firewall v interaktivním režimu a vše potřebné mám povolené a zádné nastavení jsem tam neměnil. Poradíte mi prosím, co ještě zkusit? Jinak sytém mám Windows 7 Ultimate SP1 32 Bit, instalován začátkem tohoto roku. Spolubydlícím jde internet tak jak má i domácí síť mezi notebookem a stolním PC jede jak má, jen ten internet ne. A jenom mně na notebooku. Konfiguraci IPV mám na auto a DNS je v routeru na 8.8.8.8 a 8.8.4.4, děkuji předem za jakoukoliv pomoc.

Předmět Autor Datum
Omlouvám se za to, že je tu můj dotaz dvakrát, není to schválně. Napsalo mi to vypršel čas spojení a…
Dan01 16.03.2017 08:46
Dan01
nejdřív nastavit router napevno, žádné automatiky: wireless security ... wpa2 + aes wireless channel…
lední brtník 16.03.2017 09:07
lední brtník
Nastavení routeru je pořád stejné napevno dané jako v době, kdy mi to běhalo normálně. Ostatním spol…
Dan01 16.03.2017 11:39
Dan01
Nastavení routeru je pořád stejné napevno dané jako v době, kdy mi to běhalo normálně. někdo si moh…
lední brtník 16.03.2017 19:41
lední brtník
Zdá se, že problém byl ve firewallu Esetu. Asi se něco přenastavilo, nechápu sice jak, ale stalo se.… poslední
Dan01 16.03.2017 21:27
Dan01
Najprv by som odinstalil vsetky antiviry a firewally a ine podobne kurvitka, a restart. Firewall je…
MM.. 16.03.2017 09:48
MM..
Až dorazím domů, tak zkusím vypnout Firewall u Esetu a uvidím. Nebo můžu zkusit nouzový režim se sít…
Dan01 16.03.2017 10:48
Dan01
Ja si myslim ze to uz mas tak zakillovane tymi cleanermi a antivecami, ze cista instalacia je najryc…
MM.. 16.03.2017 16:15
MM..
Čistá instalace je velmi pomalá, vzhledem k tomu, kolik aktualizací systému a office je potřeba nain…
Dan01 16.03.2017 17:57
Dan01
Chodim na internet denne bez antiviru 20rokov a nemam ziadne nakazy. Zato kdejaki warezaci s nainsta…
MM.. 16.03.2017 18:00
MM..

nejdřív nastavit router napevno, žádné automatiky:
wireless security ... wpa2 + aes
wireless channel width ... 20mhz

router má integrované antény, záleží přes kolik zdí ho chytáš.
jak tě k tomu ruší sousedi - ověříš přes inssider, nebo na mobilu wifi analyzer.

ale počítej s tím, že systém jsi neopravitelně rozjebal ccleanerem a ty kradené ultimate jsou před smrtí.
t-cleaner neznám, vypadá na bezcenný zastaralý soft, ale jestli má log, ten ukáže co to dělá.
ess odinstaluj a do smrti na něj zapomeň. podle windows předpokládám, žes za něj neplatil.

umělci s ultimate typicky neumí instalovat ovladače - jak dlouho ten krám fungoval a jaký program jsi použil k instalaci ovladačů?

Nastavení routeru je pořád stejné napevno dané jako v době, kdy mi to běhalo normálně. Ostatním spolubydlícím připojených na tom samém routeru to funguje normálně. Protokol Ipv4 ve windows jsem nastavil DNS napevno, žádná změna. Co se týká pásma routeru, tak tam mám 20 Mhz. Zabezpečení WPA2 a AES mám se silným heslem. Síla signálu plná nebo o čárku méně. Stejné problémy s internetem mám i pokud jsem připojený na kabelu. Co se týká Esetu, tak nejdřív zkusím pustit nouzový režim se sítí a uvidím. Tam Eset určitě nepojede. Děkuji za rady.

Nastavení routeru je pořád stejné napevno dané jako v době, kdy mi to běhalo normálně.

někdo si mohl pořídit nový foun s čínským ovladačem wifi, kvůli kterému má nenastavený router problémy, proto ty pevné hodnoty na routeru.

nastavoval jsi nějaká omezení v upstream/downstream?
http://screenshots.portforward.com/routers/ZyXEL/V MG1312-B30A/Wireless_General.htm

máš tam zapnuto více ap?
http://screenshots.portforward.com/routers/ZyXEL/V MG1312-B30A/Wireless_Guest.htm

Zabezpečení WPA2 a AES mám se silným heslem.

na tom nezáleží, na výkon/průchodnost routeru to nemá vliv. a spolubydlící ho stejně znají.
nejsou v routeru na firewallu nastavena nějaká pravidla?

pouští si někdo torrenty přes wifi?

nastavovat tci/ip protokol pro wifi připojení napevno je nesmysl - i kdyby ses náhodou netrefil a nenastavil ho do běžně přidělovaných dhcp adres.
DNS napevno - nemá vliv na nic z toho co máš za problém.

eset v režimu se sítí aspoň částečně pojede. pošli ho k čertu, ve windows už cosi je, kromě warezáků to všem stačí.

Stejné problémy s internetem mám i pokud jsem připojený na kabelu

nejspíš mizerně nainstalované ovladače a pucování windows čističi nakonec udělaly své.

Zdá se, že problém byl ve firewallu Esetu. Asi se něco přenastavilo, nechápu sice jak, ale stalo se. Hodil jsem si tam import nastavení z doby, kdy to fungovalo bez jakéhokoliv problému a jede to jako dřív. Nastavil jsem tam heslo pro administraci nastavení, aby se to už nepřenastavilo. Zatím to jede, jak má, tak to nechám být. Odinstalovat antivir můžu kdykoliv. Systém se zdá bát v pořádku, reaguje svižně a bez chyb, ty cleanery toho totiž moc nesmazaly, maximálně nějaké dočasné soubory internetu, nebo systému. Chtěl bych všem moc poděkovat za tipy a rady, vážím si vašeho času, co jste mi věnovali.

Díky moc. ;-)

Najprv by som odinstalil vsetky antiviry a firewally a ine podobne kurvitka, a restart.
Firewall je uz vo Windows, nic viac firewallovat nepotrebujes.
Nejaka zmena?
Ak ne tak pripadne si pozri ci nieco furt neposiela/netaha nejake data, napr. v centre sieti - vedla pripojenia klik na modry text, tam je status a dole nabiehaju prenesene bajty. Ked nabieha furt cosi a nic nerobis, tak ti nieco vytazuje siet (detaily mozu byt vidiet potom aj v ctrl-alt-del spravca procesov)
Skusil by som aj live linux nabootovat (napr. ubuntu.cz) z USB sticku apod, nech sa otestuje ze ci to je blbo aj tam. Ked ne, tak si trebars mozes aj nainstalit cisty windows a spravne ovladace.

Až dorazím domů, tak zkusím vypnout Firewall u Esetu a uvidím. Nebo můžu zkusit nouzový režim se sítí, tam žádný antivir nepojede. Ale asi by bylo zvláštní, když by to bylo tím, když mi to se stejným nastavením jako mám teď jelo 2,5 měsíce naprosto bez problémů. Co se týká ovladačů, tak u veškerého hardware mám ty nejnovější a ze stránek výrobce dané komponenty a ve správci zařízení to neukazuje žádný problém. U wifiny (Atheros AR5007) jsem zkusil i vrátit změny ovladače a nepomohlo to. Vím stará wifi, ale chodívala mi tak 18 Mbps, a to mi stačilo. Když jsem dal odstranit problém v centru sítí, tak to někdy ukázalo žádný problém a někdy problém s přístupovým bodem, jak na wifině, tak na kabelu, tak nevím, co si mám myslet. Napadlo mě jestli to nemůže dělat nějaký vir, malware, nebo tak něco. Čistá instalace by asi pomohla, ale považuju ji za poslední možnost, protože jsem to instaloval letos 4. 1. Před touto instalací mi to fungovalo 5 let. Přeinstalovával jsem to, protože jsem měnil disk za větší a rychlejší. Jinak děkuji za rady a tipy. Vyzkouším. ;-)

Čistá instalace je velmi pomalá, vzhledem k tomu, kolik aktualizací systému a office je potřeba nainstalovat. Posledně to notebooku zabralo 8 hodin. A celkem mi trvalo 3 týdny, než jsem si doinstaloval a doladil úplně vše, jak jsem potřeboval mít. Proto čistou instalaci považuji až za úplně poslední řešení. No a jít v dnešní době na internet bez antiviru, to je podle mě okamžitá nákaza naprosto jistá. Co se týká cleanerů, tak CCleaner jsem používal celou dobu fungování notebooku před letošní přeinstalací (5let), a to bez jediného problému. Zkusím to s tím Firewallem Esetu a napíšu, jak to dopadlo.

Chodim na internet denne bez antiviru 20rokov a nemam ziadne nakazy. Zato kdejaki warezaci s nainstalenymi X antivirmi su vsetci zavireni.

Cleanery su rozosierace Windows a nemaju ziadne pozitivny efekt. Ja 20rokov ziadne napouzivam a nemam problem, ani na Xrocnych Win. Ty pouzivas vsetko a mas problem. Tak ako to je?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru