Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rýchlosť netu.

Dobrý deň ,

ako laik by som sa chcel spýtať v prvom rade čo určuje rýchlosť internetu napr. mám 150Mb/s UPC ..cím vyššie číslo tým rýchlejší download/upload alebo aj načítavanie a plynulý chod internetu?

druhá vec ako som už spomínal mám tých 150mb/s mám to zapojené cez modem-router ako wifi _________ https://postimg.org/image/zf524t1m3/

podľa zdravého sedliackeho rozumu by som mal mať namiesto 46 tých 150 alebo som úplne mimo? ževraj keby som to zapojil cez kábel a nie cez wifi (čo neviem jak , ani nechcem lebo potrebujem wifi) tak by to šlo o dosť rýchlejšie ale aj tak mi potom nedá spať to že moj router podporuje frekvenciu alebo čo do 300mb/s ( https://www.nay.sk/tp-link-tl-wr841n-wifi-300mbps- wireless-lan-router?gclid=CI6mt_vJ2NICFcG6GwodNOAK 3w ) čiže nerozumiem prečo je tam to číslo 46 v speedteste.

tretia vec :D

keď sťahujem cez torenty ťahám maximálne 4mb/s i keď tam je dajme tomu 2000seederov tiež podľa sedliackeho rozumu by som mal ťahať až do výšky 150 (čo si neviem absoluútne predstaviť ani tých 46mb/s) alebo sa mýlim zas?

a fakt už posledná otázka

tento 150mb/S net je strašne drahý , myslíte si že 60mb/s by kludne stačil ? a či sa pomalejším internetom zvýši ping napr. na hrách? a ešte či to utiahne notebook, dva mobily a sem tam tablet do toho , alebo to s tým nemá nič společné tiež?

áno prepáčt veľa otázok ale bol by som rád keby mi boli zodpoveadné a poprosil by som keby ste boli taký milý odpovede označiť niečo na štýl
"k 1. otázke blabla" , "k 2. blablabla" ..veľmi pekne ďakujem a prajem pekný slnečný deň :)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny