Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunguje start

Zdravím,
po včerejšku mi přestal fungovat na notebooku start. Mám windows 10. Naistalovala se aktualizace, a po nějaké době a pár restartech přestal fungovat strat (kliknutí na start, ikonu baterie, wifi sítě, zvuku, data nic neudělá).

Vypnout a zapnout jsem to zkoušel -,-

Zkusil jsem zvolit obnovení systému v ovládacích panelech. Bod obnovy tam byl jeden a to asi před třemi dny. Obnova se spustí, a po nějaké době se restartuje PC a napíše chybu, že windows není možné obnovit.

na notebooku mám dva účty, a ani na jednom nabídka start nefunguje. založit nový účet nelze (nezobrazí se okno po kliknutí na "přidat do tohoto počítače někoho jiného")

sfc /scannow proběhl úspěšně a nenašel žádné chyby.

Windows update říká že nejsou k dispozici žádné další aktualizace.

na internetu jsem našel "program" startmenu.diagcab určený na diagnostiku chyb u start menu. Program vypíše chybu: "Aplikace "Microsoft.Windows.ShellExperienceHost" a "Microsoft.Windows.Cortana" musí být nainstalovány správně."

Když budete mít nějaký nápad, tak budu vděčný.

Děkuji.

Předmět Autor Datum
Vložte inštalačné DVD, reštartujte počítač a obnovte systém po bootovaní systému z tohoto DVD: [htt…
Ansam 17.03.2017 06:17
Ansam
Ja si tipnem nejake kurvitko typu vir alebo antivir. Okrem toho kurvitka W10 samozrejme to uz ani ne…
MM.. 17.03.2017 07:47
MM..
No .... systém jsem na notebook instaloval asi před měsícem. Nastavil jsem si několik věcí (převážně…
Máára 17.03.2017 13:33
Máára
vir moze teoreticky nainstalovat aj user ak je Win deravy a to urcite je, lebo to programuju nejaky…
MM.. 17.03.2017 13:38
MM..
Prvý príspevok s tzv.: "prešrotovaním" desiny je úplne ideálny, ale stačí ti proces spraviť oveľa je…
Nuda 17.03.2017 13:58
Nuda
Nuže ... Antivirová ochrana, online eset, našel v PC jen jednu "potenciálně nechtěnou" aplikaci, ve… poslední
Máára 17.03.2017 20:16
Máára

Ja si tipnem nejake kurvitko typu vir alebo antivir. Okrem toho kurvitka W10 samozrejme to uz ani neuvadzam.

P.S. v nastaveniach-windows update by mala byt aj historia aktualizacii a malo by byt mozne kdesi aktualizaciu odinstalit, bud rovno tam, alebo v ovl.panely-programy-sucasti systemu alebo tak (W10 zhlavy nepoznam neviem kde to je skryte v microsoft hre na skryvacku 10) ..ale skor by som to prescanoval na viry apod.

No .... systém jsem na notebook instaloval asi před měsícem. Nastavil jsem si několik věcí (převážně přizpůsobení, emailové účty atd...), nainstaloval programy typu word a založil nový účet kam se přihlašují členové domácnosti (obyč účet, tak doufám že by přes něj nešli "instalovat" viry).

Já (administrátor) PC skoro nepoužíval, až na nainstalování aktualizace před pár dny, a pak během chvíle přestal fungovat start.

Odinstalování aktualizací. Odinstalovat mi jde pouze poslední aktualizaci. Potom, ani po restartu ty další odinstalovat nejdou. Bez ohledu na to, že ihned po tom co ji odinstaluji, se začne stahovat a instalovat znovu. WTF?

PC se mi opravdu nechce vracet do továrního nastavení, protože bych musel instalovat všechny programy znova a všechno nastavovat, a to se mi nechce dělat každý měsíc.

vir moze teoreticky nainstalovat aj user ak je Win deravy a to urcite je, lebo to programuju nejaky idioti inac by tam furt necpali zaplaty kritickych dier (kazde tzv kriticke update je defakto len priznanie vyrocbu ze je debil a sere na kvalitu. No a microsoft to priznava tyzdenne.)
Takze skus pripadne nejaky eset online scanner alebo kludne aj offline CD stiahnut a nabootovat, ak nechces zbytocne instalovat antivirak do Win tak len nabootovat antivir CD a prescanovat.

Prvý príspevok s tzv.: "prešrotovaním" desiny je úplne ideálny, ale stačí ti proces spraviť oveľa jednoduchšie ak si stiahneš ISO s tvojou verziou podľa HW.

Klikni na ISO a W10 čím sa rozbalí strom a klikni na Setup.exe, zvolíš si úkon inštalácie priamo z gr.prostredia Windows s "ponechaním osobného nastavenia a SW" v modrom okne.

Po troch plne automatických reštartoch máš na mašine a na monitore desinu opravenú, ako maľovanú s pôvodnými ikonami a SW. Robota cca na 30 minút podľa rýchlosti HW.

Skus predtýmto úkonom túto opravu:
Spusti PowerShell, ako Správca(!) Okopči do modrého okna text:

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Alebo cestou Dism:
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Reštart PC.

Síce ti to zrejme bude trt platné, ale za pokus to stojí než opravíš W10 z ISO W10, priamo klikom na Setup.exe, čo je zaručený a ideálny spôsob nápravy.

Takto sa fixne komplet databáza Registrov a systémových súborov pričom neprídeš o osobné nastavenie a SW. Maximáne ti inštalátor vyrazí zo systému šmejdy antiviry a nekompatibilný SW smerom do zložky Windows_OLD na očumovanie.

Nuže ...
Antivirová ochrana, online eset, našel v PC jen jednu "potenciálně nechtěnou" aplikaci, ve složce /downloads u druhého účtu. Takže všechno v pořádku.

Příkazy v powershellu (tento i jiné) jsem zkoušel. Našel jsem jich na netu hromady, všechny u příspěvků lidí kterým nefungoval start, chvilku to šrotovalo, a po restartu beze změny.

DISM jsem zkusil teď, po restartu se PC zapínal dva roky, něco konfiguroval, a na konci START nefunguje.

jdu zkusit najít ISO desítek.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru