Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přepěťová ochrana a prodlužovačka - správné zapojení

Dobrý den,

potřebuji poradit jak správně zapojit přepěťovou ochranu a prodlužovačku. Koncovým zařízením bude notebook. Problém je, že notebook mám na stole, daleko od zásuvky - 5 metrů. Zkoumal jsem různé e-shopy a přepěťových ochran s délkou kabelu 5 metrů je velmi málo a navíc, jestli si dobře pamatuji, tak celkem levné krámy (z mého laického úhlu pohledu).

Proto bych koupil nějakou kvalitní s kratším kabelem a na zbylou délku bych použil klasickou prodlužovačku. Jak to mám správně zapojit? Zásuvka - přepěťová ochrana - prodlužovací kabel - adaptér k notebooku nebo zásuvka - prodlužovací kabel - přepěťová ochrana - adaptér k notebooku? nebo je to jedno jak to zapojím?

A záleží při zapojování jakou délku kabelu bude mít přepěťová ochrana a jakou klasická prodlužovačka? Je například jedno jestli použiji 2 metrovou přepěťovou ochranu a k ní 3 metrovou prodlužovačku nebo naopak 3 metrovou přepěťovou ochranu a k ní 2 metrovou prodlužovačku?

Hledal jsem různě na netu, ale jasnou odpověď jsem na moje dotazy zatím nikde nenašel, proto budu rád, když mi to tady někdo vysvětlí. Předem děkuji.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny