Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Samsung galaxy s8 a negativní postoj k nĕmu

Krkem mi lezou vsechny smartphony bez rozdilu.

Nejvetsi problem dnesnich smartphonu je Android. Google na to absolutne nestaci a Android je vhodnej tak na hrani pro deti, ale k nejakymu pouzivani to neni.

Jsem tezce zklamanej, protoze jsem cekal, ze z mobilu se stane opravdu moderni pocitac do kapsy, ale furt je to v podstate takovej trochu lepsi telefon.

Apple a iOS se snazim nekomentovat, protoze sam vim, ze si ho nikdy nekoupim, vadi mi uzavrenost a vadi mi cena. Navic ja si predstavuju telefon jako pocitac a tim jsou pro me Windows a linux, urcite si nikdy neporidim ani Maca. Chapu, ze v USA se na to divaji jinak a taky tam Apple poskytuje mnohem vic navaznych sluzeb jak tady, ale proste pro me je tenhle pocitac americka regionalni zalezitost a nechci to.

Microsoft zklamal na cele care, jsem veril, ze Windows 10 Mobile se vysvihnou vpred, ale Microsoft je pro me naprosto nepochopitelnym krokem v podstate zabalil vcetne vyroby telefonu. Proc? Vzdyt stacilo udelat pro UWP vrstvu, ktera by dovolovala spoustet androidi aplikace. Ale ne, oni to radsi zabali.

Takze tu mame jeden system pro vsechny a ten je k nicemu at uz co se tyka vyvoje, tak i technologicky - blba Java nic vic.

---

Leze mi krkem cela ARM, co to je za nesmysl ty jejich triple big.LITTLE, vzdyt to jsou uplny kokotiny.

Mediatek snad ani nema cenu komentovat, proste vezmou defaultni navrh od ARM a nejak to splacaj dohromady.

Kirin v podstate to same a jeste do tech founu dava armovskou lowendovou grafiku, nakonec mediatek to same.

Exynos je zase v podstate to same, zase obycejna armovska grafika nevalny urovne, ale aspon tam neni uplnej lowend. Zname problemy Exynosu se signalem LTE taky na duveryhodnosti nepridavaji. Navic to delani stejnejch telefonu od Samsungu s ruznym hardwarem podle regionu mi prijde dost debilni. A co Samsung predvadi jinak, jako jasne AMOLED je pro foun jasna volba a tady Samsung jasne vede, ale vyjma AMOLED nic, zadnej pokrok, udelaji zahnuty hrany a z tech si fakt na zadek nesednu.

Qualcomm at jde nekam taky, uz me stvou taky. Jako co to je Snapdragon 835 obycejnej zkriplenej ARM default navrh asi i s jejich triple big.LITTLE. Nevim, radsi uz se ani nezajimam. Pritom Kryo vlastni navrh v Snapdragonu 820 a 821 byl tak dobrej, ale asi drahej. Tak ted maji novej procak, kterej je pomalejsi nez ten lonskej, fakt dobry.

---

Jako treba velkej hype okolo Xiaomi, ale koho znam, tak po dvou letech ten foun zahodi, vetsinou odejde digitizer, proste jak rikam "hype". Obycejny lidi fakt nemaji zajem a nejsou ochotny si kupovat smartphone co 2 roky, ekologie tady dostava tezce na prdel.

Samsung je proste predrazenej srot, jako ty ceny co za to chteji, to nemuzou myslet vazne. Ano kritizoval jsem Huawei, ale kdyz vidim zbytek porfolia telefonu a vidim jak moc sli nahoru, pritom se snazej drzet rozumny ceny, tak proste beznym lidem doporucuju, protoze ti stejne nechteji pocitac, ale telefon.
Typicky srovnani bych provedl mezi Huawei a LG. Jako telefon od LG se vam po dvou letech zacne samovolne rozpadat, to je jako nejaka vyroba? To myslej jako vazne? Kamaradce se takhle bez jakyhokoli jejiho zavineni rozpadl LG G3, fakt osizenej material az na kost, to zase uznavam, ze ten Samsung je jinde, ale vadi mi, kolik si za to necha zaplatit. Huawei kdyz se podivam treba na ty "lite" modely nebo na Honor, tak pokud to tomu cloveku nekde nekrapne o zem, tak prezijou verim mozna i 5 let, oproti LG uplne jina trida.

Krome Huawei se mi libi i Asus, taky ty ceny nejsou tak hrozny a jak telo tak hardware docela ujdou.

---

Proste jsou ty smartphony furt nahrada telefonu, o mnoho vic ne. Vzdyt ja mam doma stale funkcni PDA Asus MyPal A620 s Windows Mobile 2003. Co se na tom mobilnim zarizeni od ty doby zmenilo podstatnyho, ze pridali telefonni GSM modul? Fakt dobry. A to chci videt jedinnej telefon, kterej tu bude jeste za 15 let a bude funkcni.

A ted se podrzte, v tom Asus PDA je celejch 15 let jedna jedinna originalni baterie nikdy nemenena!!! V pohotovostnim rezimu, ma to jen vyplou obrazovku to stale vydrzi tyden!!! Jasny, v podstate to nema co by tam zralo energii, ale stejne je to uctyhodny, vzdyt po jaky dobe dneska menime mnohem technologicky dokonalejsi baterie.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny