Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vlastní SMTP server na NASu Synology

Ke svému Gmailu mám připojené další dvě e-mailové adresy, konkrétně ze Seznamu a Centrumu. No a právě Gmailu bych chtěl nastavit posílání e-mailů z jiné adresy, tedy pokud budu odpovídat např. na mail zaslaný na Seznam, tak aby se odeslal "jako" ze Seznamu, zkrátka aby příjemce viděl, že je odesílatelem mail u Seznamu. Dříve fungovalo, že jsem v Gmailu přidal účet vedený u Seznamu a nastavil smtp.seznam.cz. Dnes však Seznam toto využití blokuje a poštu z Gmailu tak nelze odeslat.
A tak mě napadla jiná věc a zajímalo by mě, zda by to mohlo fungovat. Vlastním NAS Synology DS215j a zajímalo by mě, zda bych si na tomto NASu mohl založit vlastní SMTP server. Nechci na NASu ukládat emaily, to ne, jen jsem si myslel, zda by se přes mnou vytvořený SMTP server nedal email odeslat. V Gmailu bych si pro účet Seznam.cz nastavil např. moje.smtp.cz a NAS by fungoval pouze jako "zprostředkovatel" odeslání mailu. Dá se to vůbec realizovat nebo vymýšlím bejkoviny?

Předmět Autor Datum
Dá. Ale tieto emaily môžu byť u prijemcu označené nejakým upozornením, že boli odoslané prostredníct…
čitateľ 09.04.2017 06:33
čitateľ
Tak jsem to vyřešil zadáním SMTP svého poskytovatele připojení k internetu. Já myslel, že SMTP mého…
Ulrico 16.04.2017 22:19
Ulrico
Pokud se k tomu SMTP přihlašuješ, tak ho můžeš použít na libovolné síti.
Wikan 16.04.2017 22:50
Wikan
Super, ale proč v Gmailu nefunguje, když zadám např. smtp.seznam.cz (chci-li odesílat z Gmailu jako…
Ulrico 16.04.2017 23:23
Ulrico
A zadal jsi i přihlašovací údaje k tomu Seznamáckému SMTP?
Wikan 17.04.2017 07:26
Wikan
Jasně, že zadal. Ale zde jsem četl, že Seznam (a dle všeho i Centrum) blokují odesílání pod jejich s… poslední
Ulrico 17.04.2017 10:30
Ulrico

Tak jsem to vyřešil zadáním SMTP svého poskytovatele připojení k internetu. Já myslel, že SMTP mého poskytovatele bude fungovat jen při "jeho" připojení k internetu, ale ono to funguje i když např. na mobilu jedu přes mobilní data (tedy ne přes mého ISP). Zřejmě SMTP v Gmailu funguje jinak než SMTP zadávané do klientů jako Outlook apod. Tam jsem musel mít vždy SMTP dle poskytovatele připojení k internetu.

Jasně, že zadal. Ale zde jsem četl, že Seznam (a dle všeho i Centrum) blokují odesílání pod jejich smtp z Gmailu.

edit: Jo a nastavení smtp.gmail.com mi nefunguje pravděpodobně kvůli zapnutému dvoufázovému ověřování. Ale tím, že funguje smtp mého ISP mám problém vyřešen. Jen si pamatuji, že když jsem měl v minulosti internet od Telecomu, tak si myslím, že jejich smtp fungovalo jen a pouze, když jsem byl připojen pomocí nich, tedy Telecomu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru