Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno I7 vs Ryzen

Na dnesni hry a pro moje potreby s GTX1070 a fullHD displejem staci i to i7-6700 bohate. Mluvime o vyhledu nekdy za dva tri roky.
# No, prave co jsi psal "GTX@1070 jsem zatim pouzil jen v BENCHMARK", k tomu bych se chtel trochu vratit.
* VIZ : "takze jsem tu GTX1070 opravdu jen vyzkousel v syntetickych testech a jinak zatim nic". :-)

• Ja jsem stale nazoru a jen se mi to potvrzuje, kdyz zde nekdo napise dotaz HERNI PC na delsi dobu, hned je mu doporuceno i5/i7 + vykona tudiz i draha graficka karta vysi tridy (kde nem ani moznost prozatim ten vykon nejak efektivne vyuzit, tedy az na par vyjimek, drzim se opravdu jen 'OBECNE'), jako GTX@1080, jasne, kazdému to pripadne v poradku, ale realita jina, mu nazor, za na misto GTX@1080 je 'VYHODNEJSI" zakoupit [GTX@1070], v tvém pripade, kdyby jsi zakoupil [GTX@1060] kde by jsi usetrilm nekolik tisic, pocitil by jsi rozdil ?

"No, ale co tim chce basnik rict ?" Snad vzdy je volba tazateli objasnena tim, ze je GTX@1080 (jde o priklad) vyhodnesji do budoucna, jenze to prave neni a tento nazor alespon osobne beru jako 'MYLKU!!' "JAKTO PROC ?", sam vidis, ze na tvuj monitor, cely vykon tvé GTX@1070 nevyuzijes, kde by stacila zcela s prehledem [GTX@1060 - 6Gb]

"A opodstatneni ? " Jak uz jsem uvadel vyse, vykon procesoru z 'Gen'. do 'Gen' . je radkove jen par %, kde mam jstotu, ze i za 5 let, se bude uvedu treba intel [i7@7700K] stale drzet velmi slusne (navic 'OC' neni také naskodu, pro ty co chcou CPU opravdu na delsi dobu jako 3 roky a vice), ale mohu to samé rict o GTX@1070? Pro me (i kdyz neni) podminkou, radeji ze startu zakoupit 'VYKONE CPU' + 'PRUMERNOU ' grafickou kartu, kde rozdil s HIGH-ENDovou je nekolk tisic, které 'Investuji' do CPU, usetris natolik, ze muzes zakoupit i [K] verzi, kterou radeji budu menit co 2 roky, technologie jde rychle nahoru, tak jako DX ci jiné vychytavky, které tva graficka karta odstupem casu mit a podporovat nebude.
K cemu ze jsem zakoupil pred 3 roky 'HIG-END' kartu, kdyz dnes neumi DX12, k cemu jsem zakopupil pred 3 roky vykonou grafickou kartu, kdyz dnes nepodporuje GCN 1.1, bohuzel smula, nespustim AMDFreeSync, pred 3 roky vykonou grafickou kartu ktera neumy jako dnes i LOW-END HDMI 2.0, snad rozumis, co chci rict a kam mirim, koupeni Grafické karty na dlouhou dobu do budoucna, dle mne nedava smysl.
* Radeji zakoupit levnejsi STRED a UPgradovat co 2 roky GPU, nez zakoupit HIG END a byt za 2 roky na urovni GPU stredni tridy a mozna né se vsemi moznostmy, opravdu popremyslej o tom a uvidis, ze to opravdu smysl dava.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny