Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno ASUS GeForce 7300GS-ako prepnut z S-Video na Composite a kde

Ak si mal priamy kabel SVideo->Scart a spojene piny 15 a 20 tak si to nepotreboval prepinat na composite, tym spojenim pinov si (dost tvrdym sposobom) predtym vpodstate previedol SVideo signal na composite.
Teraz to uz nechaj tak ako to je - napojene z "modreho" cincha, je to spravne riesenie (na tom cinchi je composite signal).

Co sa tyka tej "redukcie" vsetko_mozne->Scart zavisi od toho ze ako je ta redukcia vnutorne riesena, to by chcelo nejaky navod k tej konkretnej redukcii. Da sa to na nej nejako prepinat? Nie je nieco vstup a nieco vystup?
Ak je to v nej len pospajane vsetko dohromady (bez nejakej elektroniky alebo prepinaca), tak by som tam viac roznych zariadeni radsej nepripajal. Ptz. videovystup sa robi zvycajne tak ze vystup (aj vstup) ma vzdy 75ohm, nezalezi na tom ci je zariadenie zapnute alebo vypnute (je tam proste zvycajne rezistor na zem). Ak spojis viac vystupov (alebo aj vstupov) dohromady tak to spojis paralelne a z dvoch 75ohm vznikne akokeby 37.5 ohm a vystup ktory dodava videosignal moze byt tym pretazeny.
To ze sa zapnu obe by vadit nemalo (tam byva na vystupe emitorovy sledovac, takze by to robilo funkciu "kto ma jasnejsi pixel ten vyhrava" :-)) ale problem je to pretazenie, mohli by odist vystupy. Alebo ak by malo nejake zariadenie inac rieseny vystup ako tak ako tu pisem tak by sa mohol odpalit vystup po zapnuti toho zariadenia.
P.S. jo vacsinou asi dnes bude vystup operak a seriovy odpor 75ohm, tam je riziko odpalenia mensie, proste zavisi aj od konkretnych zariadeni, ja by som ale videovystupy dohromady nespajal.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny