Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno ASUS GeForce 7300GS-ako prepnut z S-Video na Composite a kde

Na toto som sa pytal uz na niekolkych forach, ale zatial mi nikde nevedeli poradit.

Nejde mi obraz na TV farebne, ALE... Mne to uz islo, ale po preinstalovani ovladacov koli vymene karty mi to opat nejde. Mam uz povodnu kartu a skusal som povodne ovladace, aj novsie verzie, celkovo asi 6 roznych verzii (zo stranok Guru3D, 3 najnovsie zo stranok ASUS a samozrejme originalne z CD), samozrejme som medzitym pc restartoval a tv bol zapnuty. Scart mam prepojeny spravne, kedze to uz raz islo, viem to na 100%. Raz mi naskocila v "TV Wizard" po nainstalovani novej verzie ForceWare aj moznost Vybrat si medzi S-Video, Composite a na 3. moznost si nespomeniem. Vybral som Composite ale neslo to, potom po restarte uz ta moznost v TV Wizard nebola, ani po preinstalovani ovladacov. Inde tato moznost nie je, presiel som vsetky nastanvenia. Skusal som aj program RivaTuner, ale ani tam som tu moznost nenasiel. Predtym som este skusal program TVtool, ale ten nebol freeware, takze som ho potom odinstaloval - bolo to vtedy ked to islo farebne, ale zmenil som vtedy S-Video na Composite v klasickych ovladacoch, nie v TVtool, aj ked je mozne ze ten program to nejak ovplyvnil.

Som si isty ze potrebujem len zmenit S-Video na Composite, len neviem ako, existuje este iny sposob/program kde je tato moznost, alebo ktora presne verzia ovladacov tuto moznost ma, prip. co spravit aby sa mi ukazala opat v TV Wizard?

V novych ovladacoch zo stranok ASUS je mozne zmenit S-Video ale len na 'Komponent', nie 'Kompozit'.

BTW Nie je to moj pocitac, ja mam ATI a program ATI Tray Tools - skvely freeware, kde ide vsetko ako ma, to neexistuje nieco podobne aj pre GeForce??

Vdaka.

Doplnenie: Uz som vyskusal vsetky ASUSacke ovladace, pri novsich verziach sa da nastavit S-Video a Component, v starsich nie je nic, automaticky je to nastavene na S-Video, rovnako pri neASUSackych ovladacoch sa to neda nastavit.

Předmět Autor Datum
Neviem ako v ovladacoch od Asusu ale v tych od Nvidie sa to robi pri klonovani obrazou v nastaveniac…
fleg 11.07.2007 23:49
fleg
Ide o to, ze predtym to tam bolo, ale teraz nie a ked to v niektorych ovladacoch je, tak je tam uz l…
Dreamer 12.07.2007 23:52
Dreamer
Tak som to nakoniec vyriesil, sice neviem preco to neslo tak ako predtym, ale obraz je farebny, takz…
Dreamer 25.07.2007 22:47
Dreamer
A samozrejme ze som to tu uz viackrat pisal a stacilo pouzit vyhladavanie. Nie je to redukcia "S-Vid…
MM.. 25.07.2007 22:57
MM..
"Ak ti to predtym s tou istou grafikou islo aj s inym kablom s ktorym ti to po reinstalle Win neslo,…
Dreamer 26.07.2007 23:32
Dreamer
Ak si mal priamy kabel SVideo->Scart a spojene piny 15 a 20 tak si to nepotreboval prepinat na compo…
MM.. 26.07.2007 23:55
MM..
P.S.2. jo trepem :-) u vystupu je emitorovy sledovac a seriovy odpor 75ohm (paralelny 75ohm odpor na…
MM.. 27.07.2007 01:02
MM..
Vdaka, radsej to necham tak. "Ak si mal priamy kabel SVideo->Scart a spojene piny 15 a 20 tak si to…
Dreamer 28.07.2007 00:27
Dreamer
Tak si mal ten kabel nejaky divny (nezapojeny druhy SVideo pin). ok to je uz jedno. poslední
MM.. 28.07.2007 10:28
MM..

Tak som to nakoniec vyriesil, sice neviem preco to neslo tak ako predtym, ale obraz je farebny, takze uz mi je to jedno.

Pouzil som redukciu S-Video > RGB (3xcinch), postupne som zapajal vsetky farby do vstupu composite - cinch na redukcii Scart a spustal TV Wizard. Pri poslednom (samozrejme), modrom, ked uz som neveril, sa mi automaticky S-Video zmenilo na Composite, manualne to vazne nikde neslo - nasledne bol obraz, ako som predpokladal, farebny! Este uvediem, ze mam na Scart redikcii prepojene 2 piny podla tohoto navodu:

how_to.htm

Nie som si isty, ci je to potrebne, ale uz do toho nechcem vrtat ked to funguje.

A samozrejme ze som to tu uz viackrat pisal a stacilo pouzit vyhladavanie.
Nie je to redukcia "S-Video > RGB" (to nemoze existovat ako "redukcia"), je to redukcia
specialny_konektor_vyrobcu_grafiky_kde_na _jednom_pine_je_aj_composite_signal -> 3xCinch
a vyrobca tej grafiky to urobil tak ze ak nemas vystup prepnuty na RGB tak je na jednom z tych pinov composite signal. ... a urcite to je aj nakreslene v navode ku grafike.

Nic sa ti automaticky nezmenilo na composite. Ak ti to predtym s tou istou grafikou islo aj s inym kablom s ktorym ti to po reinstalle Win neslo, tak sa to dalo prepnut v ovladacoch aj pre ten iny kabel.

P.S. prepojenie pinov 15 a 20 mozes zrusit ak ide videosignal z jedneho cinch-u tak to nema vyznam.

"Ak ti to predtym s tou istou grafikou islo aj s inym kablom s ktorym ti to po reinstalle Win neslo, tak sa to dalo prepnut v ovladacoch aj pre ten iny kabel."

Nie, urcite nie! Vtedy som mal prepojene prave tie piny a bolo to prepojene cez S-Video > S-Video > red. Scart. V ovladacoch bolo mozne prepnut na Composite, neskor to tam uz nebolo, na starsich ovladacoch vobec, na novsich sa dalo prepnut len na Component - presiel som vsetky nastavenia, nehladal som len tam kde to bolo predtym.

Samozrejme som hladal, hlavne na inych forach, ale aj tu, problem je ze je tu podobnych tem vela, odkial mam vediet kde je dobra rada - a ktora to je. Ide o to, ze predtym mi to islo, tak som hladal SW riesenie, nie HW. Doteraz som si isty ze keby som to vedel prepnut na Composite, islo by to aj s tym starym kablom, ale nikde to nebolo, preplo sa to - automaticky, az pri pouziti tej (ne)redukcii. V navode som to myslim hladal tiez, ale radsej to uz necham.

- - - - - - - - - -

Este by som sa chcel spytat, kedze mam (teda ten dotycny ma) redukciu scart/S/Video/3/cinch(video, audio) > scart - teda vzadu je samica scart, je mozne tam nieco zapajat, co ked bude zapnuty aj pocitac aj napr. dvd prehravac, mozu byt v pohotovostnom rezime, ake velke je riziko ak by sa zapli obe zariadenia naraz, ci tam radsej nic nezapajat?

Vdaka.

Ak si mal priamy kabel SVideo->Scart a spojene piny 15 a 20 tak si to nepotreboval prepinat na composite, tym spojenim pinov si (dost tvrdym sposobom) predtym vpodstate previedol SVideo signal na composite.
Teraz to uz nechaj tak ako to je - napojene z "modreho" cincha, je to spravne riesenie (na tom cinchi je composite signal).

Co sa tyka tej "redukcie" vsetko_mozne->Scart zavisi od toho ze ako je ta redukcia vnutorne riesena, to by chcelo nejaky navod k tej konkretnej redukcii. Da sa to na nej nejako prepinat? Nie je nieco vstup a nieco vystup?
Ak je to v nej len pospajane vsetko dohromady (bez nejakej elektroniky alebo prepinaca), tak by som tam viac roznych zariadeni radsej nepripajal. Ptz. videovystup sa robi zvycajne tak ze vystup (aj vstup) ma vzdy 75ohm, nezalezi na tom ci je zariadenie zapnute alebo vypnute (je tam proste zvycajne rezistor na zem). Ak spojis viac vystupov (alebo aj vstupov) dohromady tak to spojis paralelne a z dvoch 75ohm vznikne akokeby 37.5 ohm a vystup ktory dodava videosignal moze byt tym pretazeny.
To ze sa zapnu obe by vadit nemalo (tam byva na vystupe emitorovy sledovac, takze by to robilo funkciu "kto ma jasnejsi pixel ten vyhrava" :-)) ale problem je to pretazenie, mohli by odist vystupy. Alebo ak by malo nejake zariadenie inac rieseny vystup ako tak ako tu pisem tak by sa mohol odpalit vystup po zapnuti toho zariadenia.
P.S. jo vacsinou asi dnes bude vystup operak a seriovy odpor 75ohm, tam je riziko odpalenia mensie, proste zavisi aj od konkretnych zariadeni, ja by som ale videovystupy dohromady nespajal.

P.S.2. jo trepem :-) u vystupu je emitorovy sledovac a seriovy odpor 75ohm (paralelny 75ohm odpor na zem je u vstupu), takze composite vstupy nespajat, ale vystupy by sa mohli dat aj spojit. Ale nie je to spravne a je tam riziko (zavisle od toho ako to je v tom zariadeni navrhnute).

Lepsie a spravne je pouzit rozne vstupy TV, alebo nejaky prepinac pre scarty (vyrabaju sa) apod.

Vdaka, radsej to necham tak.

"Ak si mal priamy kabel SVideo->Scart a spojene piny 15 a 20 tak si to nepotreboval prepinat na composite, tym spojenim pinov si (dost tvrdym sposobom) predtym vpodstate previedol SVideo signal na composite."

Nerad sa k tomu vraciam, ale ani prvykrat to takto neslo - musel som prepojit tie piny - obraz CB, ked som prepol na Composite, obraz farebny.

Ale po preinstalovani - rovnako prepojene piny - obraz CB, moznost prepnut na Composite uz nebola.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru