Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Směšně vysoké teploty CPU

Souhlasím, Dejte to raději do servisu, pokud si na to netroufate.

Každopádně, jak píšou kolegové, stlačený vzduch rvát dovnitř přes žebrovani výfuku větráku bez rozhozeni notebooku neni dobrý nápad.
Jednak se prach rozptylí všude možně vevnitř, druhak muže dojít k poškození vetracku jeho roztocenim do doslova šílených otáček (muže odejít ložisko, lopatky) a navíc některé notebooky (jako třeba sedmickove Dell latitude) maji u vetracku planzetu, kterou tímto způsobem spolehlivě urvete a bude to pak vydávat drncivy zvuk.
Jedině otevřít, odstranit pinzetou či paratkem, rukou apod hrubé nánosy prachu na zebrovani, pak pridrzet vetrak (a případnou planzetu) rukou a vyfoukat stlacenym vzduchem "ve spreji" prach v krátkých dávkách (aby se zbytečně "nemrazilo") pryč.
Ale vzduchem, ne žádným stlacenym lepivym propanbutanem, který se na čištění ve spreji též prodává a zanáší se to pak jeste rychleji, bacha na to ...

A kdyz uz je to rozhozene a notebook je starsi dvou let, sundavam komplet chladici soustavu chipsetu, procesoru, graf chipu a menivam i výrobcem zanesená kurvítka-vyschlé teplovodive polštářky (či je nahrazuju vyleštěnýma medenyma plíškama příslušné tloušťky podle konkrétní situace a jak moc blbe je výrobcem odvod tepla navržen) a vse prepastovavam novou teplovodivou pastou. Po předchozím umytí isopropylalkoholem ve spreji. Pak je klid na hodně dlouhou dobu (min dva roky či do morální smrti notasu :-)).

Btw, co jsem tak nějak vypozoroval, nejvíc se zanaseji vetracky při večerním používání notebooku v posteli, notas položený proste na perine, kde se jemný prach proste nastřádá vzdycky, i kdyz člověk nespí v duchnách z peří, ale ve Vesně :'-) ...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny