Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem USB myš brání bootu PC / kouše se ve Windowsech

Mám tady kancelářský PC, cca 5 let starý, s W7/Pro/64, bez přeinstalace, cca rok bez aktualizací.

Občas zlobila USB myš (klikání nefungovalo, nebo se klikutí projevilo jako "nabrání" a nedalo se toho zbavit). Vyměnil jsem myš za jinou, dal do jiného portu a občas to zlobí i nadále.

Dnes ráno, po zapnutí PC, se boot zastavil (vidím vpravo dole na monitoru čísla postupu v hexa) ještě před klasickou biosáckou obrazovkou American Megatrends bla bla s možností vstupu do nastavení BIOSu, po tvrdém restartu znova, na stejném místě countdownu.

Už jsem začal lamentovat nad nutností hledání hardwarové závady, ale ještě mě napadlo vytáhnou myš z USB portu. V ten moment boot pokračoval, W7 normálně naběhly. Po připojení myši do jiného předního USB portu je i ta funkční. Zkusil jsem PC vypnout (se zasunutou myší) a zapnout, naběhl normálně.

Čím tohle všechno může být?
Ve Správci zařízení žádný konflikt nevidím.
Napadá mě (asi zcela nesmyslně??) baterka CR2032, která ještě určitě měněna za těch 5 let nebyla. PC je používán denně, je za nevypínanou APC.

Nebo mohou být nějak softwarově "poškozeny" USB porty? Kromě myši je do USB připojen jenom skener Epson, ten funguje normálně.

Díky za tipy

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny