Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno McAfee vs Malwarebytes vs WinDefender

Defender predstavoval v sedme paródiu, ako keby ani nebol. Dal sa jednoducho cestou PowerShell odinštalovať a vyčistiť Registre od balastu. Pri osmičkách sa značne Defender vylepšil.

Pri W10 je Defeneder prešpikovaný systémom durch, ako "mastný bůček", strká rypák do každej operácie na pozadí. Teda brzdí napriek tomu, že predstavuje najkvalitnejší AV z ponúkaných šmejdov AV na trhu. Jeho odinštalovanie nie je jednoduché ani prípravou čistej inštalačky desiny cestou NTlite, lebo ponecháva aj tak fest balast.

Defender v desine nie je možné reálne vynúť (zakázať) v Services ani cestou politiky Gpedit.msc. Aj keď sa tvári, že je vypnutý, opak je pravdou. Jedine absolútne odstrániť/zrušiť prístupové práva obom zložkám s obsahom Defender a podriadeným súborom (*.exe a *.dll).


Firewall s výrobnými nastaveniami Windows je deravý ako rešeto, detto súbor hosts, teda nemajú absolútny zmysel či sú zapnuté alebo nie pokiaľ si ich užívateľ manuálne nenakonfiguruje na mieru. To je ale fest makačka, roky zbierania údajov o škodných zo strany IP, blokácia portov in/out, serverov, usw. s výslednou zálohou firewall do hotového súboru *.wfw.

Pritom po vyladení OS, odinštalovaní bloatware, balastu, stačí spraviť Image systémového oddielu a užívateľ môže spokojne spávať. Bitová záloha každý SW problém rieši v priebehu pár minút.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny