Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Defragmentace pevného disku

Obracím se na vás s dotazem. Po delší době jsem chtěl provést defragmentaci pevného disku. Procesor mám Pentium IV a pevný disk o kapacitě 160 Gb, který je zaplněn pouze 39Gb. Operační systém mám Windows XP Home a používám systém souborů FAT 32 a při poslední prováděné defragmentaci byl čas strávený touto činností 11 hodin.

Provedl jsem analýzu disku a objevilo se hlášení, že fragmentace činí 11% a je nutno defragmentovat. Zapnul jsem defragmentaci a celé1,5 hodiny stálo na monitoru, že probíhá defragmentace….1% a komprimování souborů. Za celou tu dobu se vůbec nic nestalo a tak jsem proces po této době ukončil a znova provedl analýzu. Následně se objevilo hlášení, že disk je fragmentován 10% a že není nutné provádět defragmentaci.

Chtěl bych se proto zeptat, čím by se dal proces defragmentace urychlit na rozumnou míru. Je mě jasné, že to není na počkání, ale proti poslednímu stavu mám přece jenom disk o něco plnější a neumím si představit dobu, potřebnou pro defragmentování celého stávajícího disku, když by byl zaplněn na maximum.

Před nějakou dobou jsem se snažil stáhnout program O&O, ale měl jsem s ním nějaké potíže a tak jsem ho nepoužil a ani se mě nepodařilo ho řádně odinstalovat. Můžete mě proto poradit, co by se se stávajícím stavem dalo udělat?

Děkuji vám za vaši odpověď

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ja pouzivam contig http://www.microsoft.com/technet/sysinternals/Utili ties/Contig.mspx pokud by jsi… poslední
kmochna 16.07.2007 21:45
kmochna

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru