Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem CD mechanika v notebooku Acer mi nebere zadna CD

Ahoj vsichni, mam acer tm 290 a v nem cd mechaniku, bohuzel nevim presne jakou, vsechno bylo ok, ale vcera jsem chtela vypalit jedno cd a mechanika mi ho proste jen chvilku protocila a pak mi ho vyflusla, zkusila jsem jiny cdcka a vsechny to stejny, po chvilce toceni se mechanika otevre a zadny cd nechce vzit. Muzete mi poradit, prosim, cim by to mohlo byt? Spinava cocka? Nebo proste uz odesla a musim koupit novou. Nevim, jakou maji mechaniky uzitnost, ja ji mam tak 3 roky. Predem diky za nejakou odpoved. S pozdravem Denisa

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, synovi jsme k předloňským vánocům pořídili notebook Acer Aspire 5101 AWLMi a nyní přestal…
vasekpetr1 18.02.2008 20:05
vasekpetr1
ak nevies ani ako to rozobrat tak to zver servisu. Nic v zlom ale vymienat mechaniku v NB nie je jed… poslední
MM.. 18.02.2008 20:26
MM..

Dobrý den, synovi jsme k předloňským vánocům pořídili notebook Acer Aspire 5101 AWLMi a nyní přestal načítat DVD. V průzkumníku i jiných programech je mechanika vidět, ale po zasunutí média se pouze roztočí, ukáží se "přesýpací hodiny" a systém zahlásí, že není vložen žádný disk. Nero mně ani disk nedá zpět, LED na mechanice pořád svítí, disk se ani nevysune. Asi bude v háji hlavička. Vyčištění nepomohlo. Chci se zeptat, jaký je problém u tohoto typu vyměnit mechaniku, jestli koupit tu samou nebo můžu použít jiný typ (lepší). Označení mechaniky je: Slimtype DVDRW SSM-8515S. Případně mi prosím napište postup rozebrání tohoto ntb. Děkuji. P.S. záruka u notebooku je již prošlá, byl koupen v Makru na živnosťák.

ak nevies ani ako to rozobrat tak to zver servisu. Nic v zlom ale vymienat mechaniku v NB nie je jednoduche, a mohol by si kupit mechaniku s nespravnym firmwarom, a aky je spravny nevies lebo to nikdy nikto nikde nepise (da sa to v takom pripade preflashovat na spravny FW ale to nezvladnes).
P.S. navyse aj predny panel mechanik je niekedy rozdielny (rozdielne rozmery apod a niekedy to nesedi).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru