Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ubuntu 7.04 CD vs. DVD (rozdiel?)

Jaký je rozdíl mezi instalačním CD a DVD?

Instalační CD je dvojího druhu. První je tzv. Desktop CD, které je současně LiveCD, instalace probíhá v grafickém režimu a je vhodné pro většinu uživatelů. Druhým druhem je Alternate CD. Toto CD neobsahuje grafické prostředí, instalace probíhá v textovém režimu a je určena pro speciální případy, například když vám nejde spustit Desktop CD nebo na něj máte málo paměti RAM (máte k dispozici méně než 256 MB).

DVD kombinuje obě tyto možnosti - tzn. máte možnost vybrat si, zda instalovat v grafickém režimu (resp. použít Live CD) anebo v režimu textovém. Kromě toho DVD obsahuje větší množství programů. Pokud se vám ovšem zdá, že po nainstalování systému z DVD máte k dispozici stejný počet programů jako při instalaci z CD, nepropadejte panice - DVD skutečně více programů obsahuje, avšak tyto aplikace nejsou v základní instalaci, jsou pouze na DVD obsaženy (výhodou je to, že při doinstalovávání programů nemusíte nic stahovat z Internetu, ale můžete je nainstalovat přímo z balíků obsažených na nosiči - DVD).

Kodeky, fonty, Operu, Skype, čtení a zápis na NTFS se dá řešit jednoduše klikátkem Automatix:
http://www.abclinuxu.cz/software/system/balicky/aut omatix-automatix2

Mě Automatix v Kubuntu 7.04 funguje , nainstaloval jsem bez problému, co jsem potřeboval. Oproti běžnému hw mám v PC ( Athlon XP1700+ , DFI deska s VIA chipsetem, 762 MB RAM a GK GeForce MX400 64 ) ještě satelitní kartu SkyStar2 a programy sleduji v Kaffeine- běhá to naprosto v pohodě.

Další klikátko je Easy Ubuntu. Pak je možnost použít Ubuntu již rozšířené- Ubuntu ultimate edition ( je to neoficiální úprava) http://www.bibri.net/2007/05/12/ubuntu-ultimate-edi tion-v-kvetnovem-chipu/

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny