Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hloubkové čištění HDD pomocí Ultimate Boot CD > MAXLLF - je to bezpečné?

Abych to trochu upřesnil: Nerad bych se pouštěl do "původního LLF" s přenastavováním geometrie disku, což je rizikové, nespolehlivé a může vést ke zničení disku, navíc pro můj účel zcela zbytečné; chtěl bych jen "dnešní LLF" - tj. přepis celé mazané partition nebo celého disku nulami nebo jiným vzorkem bez nastavování geometrie, sektorů, stop, ... . Chtěl bych přepis celého disku od sektoru 0 až po poslední sektor a nic nenechat z původního obsahu, tj. smazat i všechny systémové části.

Na mnoha místech internetu se píše, že drtivá většina programů dnes provádí jen "dnešní LLF" (přepis sektorů nulami nebo jiným vzorkem bez nastavování geometrie). Právě mě zmátlo, když se mnou zamýšlený nástroj Ultimate Boot CD oficiálně chlubí, že používá utility přímo pro konkrétní značky disků nebo dokonce utility přímo od výrobců disků. Tak se potřebuji zeptat, jak Ultimate Boot CD provádí LLF? Provádí "původní LLF" (smazání + nastavení geometrie) nebo "dnešní LLF" (jen smazání + přepis sektorů nulami nebo vzorkem)?

Děkuji za odpovědi.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny