Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sekání (notebooku)

Cus,potrebuju prosim poradit.Mam notebook celkem novy ,ale mam problem ,seka se.Kdyz se sekne (vetsinou pri hre)-vse zustane bez pohybu a i mys se na obrazovce nehybe.Nedjde proste nic delat akorat ho vypnout a znovu zapnout pres tlacitko.Stava se to asi kazdy druhy den,ale mam podezreni ze je to tim,ze se notebook prehreje.Vzdycky kdyz se sekne tak se pred tim nabiji(dlouho) a je cely horký.tak prosim pomocte co mam delat. predem dekuji

btw:notebook Acer aspire 5024WLMi,AMD Turion 64,ATI Mobility Radeon X700 PCI Exspres,128 MB VRAM,100GB HDD,1GB DDR RAM,windows Xp.Kdyztak se podivejte na net o tom notebooku na tech. informace.A kdyz mi budete chtit poradit tak ja se v pocitacich moc nevyznam takze nejak abych to pochopil xD.
Dik.... :.(

Předmět Autor Datum
...ale mam podezreni ze je to tim,ze se notebook prehreje. Bylo by vhodné podezření nějak podložit…
host 16.07.2007 21:01
host
Odpovedat sa da jendnou vetou: je to proste Acer. Ak sa to prehrieva tak to chlad, existuju podlozky…
MM.. 16.07.2007 21:15
MM..
Takze si myslite ze je to prehratim?ano mam ho na stole.a jinak diky za rady
iamx 16.07.2007 21:54
iamx
Kde v mojom prispevku pisem ze si myslim ze je to prehriatim? ::) Pisem ze ak (kdyz, jestli) sa to p…
MM.. 16.07.2007 23:27
MM..
uchladit procesor v notebooku není sranda, taky se s ním běžně nepočítá na hraní her - čili u někter…
lední brtník 16.07.2007 22:11
lední brtník
teplota procesoru se pohybuje mezi 49-65 stupni celsia.ale vetsinou kolem 60.Ja ale nevim jestli je…
iamx 17.07.2007 00:23
iamx
teplota je 65 pocas hrania hry? Vetrak sa roztaca podla teploty CPU? Aky stary je ten NB? (ak je sta…
MM.. 17.07.2007 00:42
MM..
jo hraju to na klavesnici notebooku,ten NB je stary kolem roku a je mozne ze jsou zanesene zebra.Ja…
iamx 17.07.2007 12:12
iamx
jeste se chci zeptat jestli velikost te podlozky musi odpovidat velikosti notebooku nebo muze byt me…
iamx 17.07.2007 14:55
iamx
Samozřejmě je ideální, aby velikost podložky byla +/- stejná jako půdorys notebooku. Na malé podložc…
host 17.07.2007 15:25
host
Ahoj, ten notebook ma zanesenej pasivni chladic. Do porucuji ti ho vyfoukat stlacenym vzduchem pripa… poslední
Boza 17.07.2007 22:04
Boza

...ale mam podezreni ze je to tim,ze se notebook prehreje.

Bylo by vhodné podezření nějak podložit fakty: třeba se podívat, kolik stupňů má procesor, disk atp.

Notebook máš položená na stole nebo kde? Něčím jej vypodlož, aby lépe větral. Pokud jej zatěžuješ hraním náročných her, možná si budeš muset pořídit chladící podložku.

Odpovedat sa da jendnou vetou: je to proste Acer.
Ak sa to prehrieva tak to chlad, existuju podlozky s ventilatormi. Alebo hraj len ked je plna baterka aby sa to nenabijalo :)
Moze to byt aj problem s ovladacmi, skusil by som najnovsie zo stranok vyrobcu notebooku (www.acer.com) a preistotu upgradovat aj BIOS.

uchladit procesor v notebooku není sranda, taky se s ním běžně nepočítá na hraní her - čili u některých výrobců je výsledek horší.
píšeš že nejdřív je notebook horký od zahřívání akumulátoru, a potom se kousne při hře. pavel tu měl kdysi článek http://pc.poradna.net/question/view/68403-notebook- a-prehrivani-hdd s odkazem jak to řešil:
http://notebook.cz/__/,clanky,prislusenstvi,2006,no tebooky-coolerpad,index.html nebo tu http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.jsp?bpath=Chla di%C4%8De%5CNotebooky

teplota procesoru se pohybuje mezi 49-65 stupni celsia.ale vetsinou kolem 60.Ja ale nevim jestli je to tim prehratim,ale uz sem upgradoval BIOS.je taky pravda ze notebook je na stole kde by se mohl prehrivat.Takze ja se pokusim sehnat tu podlozku a jestli je to opravdu prehratim tak to bude snad v pohode.

btw:nevite prosim jestli se da zjistit cim to je?jestli je to prehrivanim nebo necim jinym?

teplota je 65 pocas hrania hry? Vetrak sa roztaca podla teploty CPU? Aky stary je ten NB? (ak je starsi napr. rok apod tak je mozne ze su zanesene zebra chladica prachom apod. mohlo by pomoct vyfuknut stlacenym vzduchom, alebo chladit aj podlozkou apod).
Ono to nemusi byt prehrievanie CPU ale moze byt ze sa prehrieva nieco ine v NB, nejaky komponent na doske, northbridge, apod. Nabuduce ak budes chceit spolahlivy NB tak sa vyhni Aceru na kilometer. Bohuzial uz su nanic aj Asusy a vseobecne ide to dole vodou ale dell a ibm by snad mali byt este ok.

Preinstaluj ovladace na najnovsie verzie (z acer.com)
P.S. este otazka hras hru na klavesnici notebooku? Ono busenie do tej klavesnice by mohlo vadit ak by boli v NB nejake studenaky, skusil by som hrat na externej klavesnici..
Zistit sa to neda jedine sledovat teploty (vsetky, aj teplotu grafiky ak to mera apod. Skus napr. MBM alebo NHC (notebook hardware control) ze ake vsetky teploty vie ukazat.

Samozřejmě je ideální, aby velikost podložky byla +/- stejná jako půdorys notebooku. Na malé podložce by mohl mít špatnou stabilitu, velká podložka bude zbytečně zabírat místo.

Hlavně se zaměř na to, kde má tvůj notebook větrací otvory a kde má podložka ventilátory, aby bylo chlazení účinné.

Ahoj, ten notebook ma zanesenej pasivni chladic. Do porucuji ti ho vyfoukat stlacenym vzduchem pripadne aspon vysat. Druha moznost je, ze ti tam zacina odchazet zakladni deska. Vysoka teplota pri nabijeni neni u tohoto modelu normalni. Pokud ho mas v zaruce z kus ho vyreklamovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru