Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyhodnocení dotazníku životní smysluplnosti - internet

Ahoj, chtěl bych si pro potřeby výzkumu naprogramovat vyhodnocení dotazníku živ. smysluplnosti. Pro bližší pochopení vám část tohoto dotazníku tady nakopíruji, abyste věděli, jak funguje.

http://www.imgup.cz/image/LXdY

Dotazník má 20 otázek, které jsou hodnoceny na škále od 1 do 7. Maximální počet získaných bodů je tedy 140, minimální pak 20. Pro celkové skóre jsou uvedeny jednotlivé intervaly.

pod 100 bodů = nízká úroveň životního smyslu,
101 - 110 = nižší úroveň životního smyslu,
111 - 120 = vyšší úroveň životního smyslu,
121 - 140 = vysoká úroveň životního smyslu.

Test dále zkoumá určité komponenty, kterých je celkem 6 (společně tyto komponenty tvoří celé test životního smyslu). Konkrétně třeba komponenta postoj ke smrti, která je na obrázku (otázky číslo 15 a 16.)

Komponenty jsou hodnoceny takto:

1-3 body = negativní postoj
4 body = ambivalentní
5-7 bodů = pozitivní.

Já mám konkrétně problém s tím, že i když budou mít vyplňovatelé pozitivní postoj ve všech komponentách (ve všech otázkách dají 5 bodů), tak celkové skóre životní smysluplnosti bude 100 bodů, což bude nejnižší úroveň životní smysluplnosti. Jak je možné, že se tohle může stát a takto může být postavená standardizovaná metoda? Bude mi to dělat poměrně potíže v provedení celého výzkumu, popřípadě jak toto vysvětlit? Díky moc za případné rady.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny