Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zdroj u notebooku neposkytuje dostatečný výkon už po 9 měsících?

Dobrý den, na výšku (mám ho 9 měsíců) jsem pořídil notebook HP Pavilion Gaming 15 (Intel i7 6700HQ, Nvidia GTX 960M, 8GB RAM, zdroj 120W původní). Hrávám Skyrim s 220 mody, ale ne s ENB (kvůli výkonu grafiky). Používám MSI Afterburner k monitoringu. Při plném výkonu hra běží na 30-60 fps při 70-77°C grafiky (využití 99%). Hraju jen tehdy, pokud mám plně nabitou baterii a notebook nabíjím ze sítě. V prvních několika měsících notebook vydržel v plném výkonu i hodinu, dvě, tři, jak jsem potřeboval, ale teď vydrží na plný výkon asi jen 5-10 minut a pak jde grafika na 65°C a využití 40-60%. Když hru restartuju, znova vydrží jet naplno několik minut, pak výkon zase padá. V prvních měsících mi taky větráky jely na větší otáčky, než teď (produkovaly vyšší, hlasitější zvuk) při zátěži, asi tak o jeden, dva "výkonnostní stupně".
Mám měřič spotřeby energie, resp. ukazuje aktuální výkon (mám do něho zapojený zdroj=nabíječku). Kdysi ukazoval celých 120W, teď se výkon pohybuje nejvíce okolo 80W. Zdroj mi taky přijde hodně horký, ale to může být subjektivní pocit, protože si nepamatuju, jak na tom byl v počátcích.
Může taky teplotu zdroje ovlivňovat povrch, na kterém leží? Chladící podložku s větráky pod notebook nemám.
Myslíte, že by to mohla být známka toho, že zdroj už není tak fit, jak byl při koupi?
Nebo může být problém s větráky GPU? To si ale osobně nemyslím, snažím se udržovat notebook v prostředí pokud možno s co nejmenším množstvím prachu (často utírám prach na stole, vysávám v pokoji víc, než je zdrávo atd.)
Děkuji

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny