Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem USB konektory stávkují

Zdravím,

Už asi 1-2 měsíce se potýkám s dosti zvláštním problémem. Mám stolní počítač (níže uvedené specifikace), do jehož USB portů mám permanentně zapojená sluchátka, klávesnici, bezdrátovou myš a wifi modem. Každý den se z ničeho nic ozve zvuk odpojení zařízení a wifi modem přestane pracovat (ani LED dioda nesvítí). Nic se nestane ani po odpojení a následném zapojení. Sluchátka, klávesnice i bezdrátová myš fungují jen do té doby, než je odpojím a znova zapojím. Pak přestanou reagovat stejně jako USB modem. Podsvícení klávesnice funguje ale klávesy ne. Nezbývá mi nic jiného než restart PC. Ten ale pokouší mou trpělivost a restart probíhá desítky minut, nebudu vám lhát, jen jednou jsem to vydržel, většinou pak restartuji manuálním tlačítkem na bedně. Po spuštění PC vše zas normálně funguje.. S tím souvisí i to, že wifi modem se jen tak z ničeho nic sám odpojí a po chvilce zapojí, cca 5× denně, většinou v těch nejméně vhodných chvílích, kdy mám rozpracované online dokumenty z práce. Vzhledově nemohu nalézt žádné závady, které by mohli způsobit nějaký zkrat či co. Děkuji za odpovědi.

AMD Phenom II X6 1090T
MSI GTX970 Gaming Edit. 4GB
ASUS M5A78L
Corsair GS800W
Seagate Barracuda 500GB HDD
16GB Kingston DDR3 1600Mhz (4×4)

Předmět Autor Datum
Asi by bolo najprv dobre tie windows nainstalovat tak, aby sa nestartovali 10minut, potom bude fungo…
MM.. 06.06.2017 18:06
MM..
Kedze sme sa tu uz zisli - vdaka za tu technicku, dnes som tam bol a vsetko v poriadku, iba som este…
kubik 06.06.2017 18:14
kubik
Mozna nejaky ten USB port pretezujes. Nemas treba po ruce napajeny USB hub?
kubik 06.06.2017 18:12
kubik
Jo to přetěžování,má ten modem své napájení ? poslední
kozakl 06.06.2017 18:19
kozakl

Asi by bolo najprv dobre tie windows nainstalovat tak, aby sa nestartovali 10minut, potom bude fungovat mozno vsetko normalne.
Windows jaky? Ovladace instaloval kto a jake a odkial? Nemas tam chyby na HDD napriklad? (otestuj si povrch disku trebars v HD tune sekcia error scan, kvoli tomu pomalemu startu).

Odpajanie a zapajanie moze byt problem bud nekvalitneho napajanie (zdroj alebo ak pouzivas predne USB tak kejs, nepouzivaj predne USB, potom su stale probelmy?) alebo naprd kabliky alebo konektory. Mozu byt ale aj naprd ovladace nejakeho HW ktore velmi dlho (stovky ms) neumoznia prebehnut nic ine a potom usb ovladac skape.
Ked to nejde tak je v spravci zariadeni co u USB root hubov? Co tam je pripojene pod nimi? (zobrazit si spravcu podla pripojenia a rozklikat to)

P.S. este som zabudol skus vsetko zapajat do USB2.0 portov a ne USB3.0 portov. Hlavne ten modem ktory blbne skontroluj ze je v USB2.0 a ne USB3.0 porte. A nepouzivaj predny port, vyved si slusnym USB kablom zozadu alebo to zapoj priamo do bedne vzadu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru