Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak vyčistit Toshiba A100-153

zdravim, prosim kto by vedel nejaky link, alebo sam by vedel ako mam rozobrat notebook tishiba A100-153 (ten typ je jedno aky, hlanve nech je satellite) za ucelom vycistenia chladica procesora, prosim nech mi poradi, pomoze. procesor mi hreje na 70 stupnov, co sa mi zda uz dost kriticke, tak neviem. prosim o nejaky help-ik :-[:-)
Změna předmětu, původně: tishiba A100-153 (touchwood) (touchwood)

Předmět Autor Datum
kup si stlačený vzduch (plyn) na čistění optiky a elektroniky a pořádně profoukni vstupy i výstupy c…
touchwood 20.07.2007 09:37
touchwood
:-) poskladal som uz niekolko desiatok pc, s rozoberanim nemam ziadny problem. akurat notebook co ma…
lukino 20.07.2007 09:44
lukino
já poskládal, rozebral a složil tisíce PC, a opravil desítky notebooků. Rovnou ti říkám, že rozebrat…
touchwood 20.07.2007 10:46
touchwood
tak som presvedceny, nebudem to rozoberat. mozno mi to bolo treba povedat hned takto razne :-D . tak…
lukino 20.07.2007 11:35
lukino
jednoduše řečeno - pokud nepomůže profouknutí, můžeš to s klidným svědomím rozebrat. Ale ještě jedno…
touchwood 20.07.2007 18:31
touchwood
este prosiiiiim jedna otazocka :-) , kolko je vela pre duo centrino? stupnov samozrejme??? ja mam v…
lukino 20.07.2007 15:50
lukino
no záleží na dvou věcech - jak je nastavena řídicí elektronika ventilace a chlazení a samozřejmě na…
touchwood 20.07.2007 18:36
touchwood
taky řesim podobný problem, ale nějak se mi nezdá to profouknutí stlačeným vzduchem. Četl jsem totiž…
klp 27.10.2010 18:34
klp
Neni tam co znicit, nefukas tam predsa tlak 100 atmosfer. Prud vzduchu je pre vetrak normalna vec.…
MM.. 27.10.2010 18:50
MM..
notebookove intely idu do 100 stupnov potom sa podtaktuju. Merat treba samozrejme pri plnej zatazi (…
MM.. 27.10.2010 18:53
MM..
Neviem ako konkrétne A100, no Toshiby mávali vcelku jednoduchý prístup. Na strane kde vyfukuje ohria…
Joseph 27.10.2010 19:12
Joseph
SKUS POZRIET : http://pocitace.sme.sk/c/5552372/servisne-manualy- notebookov.html MOZNO TAM NIECO NA… poslední
xoma 27.10.2010 19:32
xoma

kup si stlačený vzduch (plyn) na čistění optiky a elektroniky a pořádně profoukni vstupy i výstupy chlazení. s ohledem na to jak se ptáš ti rozhodně notebook rozebírat nedoporučuju.

Výše zmiňovaný postup mám vyzkoušen a standardně jej praktikuju, pokud jde jen o vyčištění žeber chlazení.

:-) poskladal som uz niekolko desiatok pc, s rozoberanim nemam ziadny problem. akurat notebook co mam nie je v zaruke, kupil som ho od kamarata, co znamena ze ho kludne rozoberiem. so stalcenym vzduchom to nie je take ruzove, ked ze prach sa moze pekne krasne este viac zakliesnit do suciastok, lebo nema dobru cestu von. s tym stalcenym plynom to je dobre, pokial je pc(alebo notebook) rozobrany, lebo ma kde prach odchadzat do okolia. ja ho potrebujem jednoducho rozobrat a hotovo, preto prosim o radu na rozobranie. dakujem

já poskládal, rozebral a složil tisíce PC, a opravil desítky notebooků. Rovnou ti říkám, že rozebrat a složit noťas není jako rozebrat a složit PC. I ty tvé domněnky o "rozfoukaném" prachu uvnitř noťasu jasně říkají, že o noteboocích nevíš vůbec nic. ;-) FYI: chlazení v notebooku funguje na principu větrného tunelu, a tedy se prach v nějakém signifikantním možství NEMŮŽE dostat mimo vlastní vedení vzduchu. Naopak při rozebírání hrozí (kromě obligátního polámání a poškození plastů při neodborné /de/montáži) i to, že poškodíš heatpady (ty bývají buď gumové nebo ze speciální Al fólie.

Pokud opravdu cítíš silnou "potřebu" rozebrat notebook (ať si pro to vymyslíš libovolný tzv. "akutní" (i když v reále u fungujícího ntb zcela neopodstatněný) důvod), klidně tak učiň - ovšem pak si nestěžuj, žes nebyl varován...

notebookove intely idu do 100 stupnov potom sa podtaktuju. Merat treba samozrejme pri plnej zatazi (napr. prime95 torture test), v klude tam tych 100 nebude samozrejme ptz je to podtaktovane (speedstep). V klude ale aj 70 je hodne vela.

Skontroluj si aj vo Windows v ovl.panely - energia ze jaky mas nastaveny energeticky profil, nech je na "prenosny pocitac" alebo na "vyvazeny" aby sa to podtaktovavalo samo ked nic s PC nerobis, rozdiel v teplote v klude (nic nerobeni) je potom znacny.

A skontroluj si v ctrl-alt-del sprava procesov vytazenie CPU, ci ti CPU nevytazuje nejaky vir na 50% alebo 100%. V klude by si mal mat tak 0 az 5%.

Neviem ako konkrétne A100, no Toshiby mávali vcelku jednoduchý prístup. Na strane kde vyfukuje ohriaty vzduch, zo spodnej strany je krytka, pomerne velká, typicky sú na nej 2-3 skrutky. Po odstránení krytky je prístup k vetráku ktorý prefukuje "radiator" ktorým je ukončený heatpipe. Viac rozoberať nie je potrebné. Zvyčajne je rebrovanie zanesené jemnými chumáčmi+vlasy a pod. Odstrániť, vybrať pinzetou žmolky, zvyšok prefúknuť.

Vzhladom k tomu že po odstránení krytky je obnažený mainboard, tak prv než čokolvek začneš, odpojiť od napájača a vybrať bateriu !!! Samozrejmosť je tiež znalosť zásad manipulácie s komponentami citlivými na elektrostatický náboj. Inak tvoje čistenie pre ten notebook, bude prvé a zároveň posledné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru