Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výměna HDD a instalace operačního systému

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli může provést výměnu HDD a instalaci operačního systému u notebooku, řekl bych amatér, jelikož by to jistě vyšlo levněji než v opravně.

Přemýšlím nad výměnou HDD již delší dobu, jelikož často při většímu objemu dat ke čtení disk "zamrzá", vyjede na 100%, ale nedělá téměř žádné procesy, max. do několika kb za několik vteřin a to trvá okolo 5min než se zase rozjede.

Na správný výběr disku jsem se ptal již před nějakou dobou: http://pc.poradna.net/q/view/1704305-nahrada-hdd-v -notebooku
Vybral jsem tedy "Wester Digital 1TB" o formátu 2,5.

Dále by mě zajímala především samotná výměna disku a poté instalace operačního systému. Samotnou výměnu disku chápu, ale nejsem si jistý se silou utažení disku v notebooku. Dále instalace operačního systému - Při koupi mého notebooku jsem dostal USB flash disk se zálohou, popravdě víc o tom bohužel nevím.

Dá se tedy provést instalace pomocí flash disku se zálohou, který jsem dostal při koupi? Případně potřeboval bych klíč k aktivování operačního systému?
Nejvíce by mi asi pomohlo nějaké popsání postupu a také napsání, co by šlo a co ne, abych si v tom všem udělal pořádek, moc děkuji.

Přikládám screenshoty při spuštění Windows System File Check tool a následnému zamrznutí HDD.

Pokud bude potřeba ještě nějaké info, pokusím se zjistit. Moc děkuji za odpovědi. :-)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny