Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problém so spustením štyroch Valve hier

dobrý den,

viem ze tento dotaz sem asi nepatrí (pls nezamknite mi to), ale uz som to asi pred cca. 3 mesiacmi riesil aj na hry.poradna.net, no nikto nevedel.

Mám problém zo spustením hier cez Steam. Ide konkrétne o tieto hry od Valve: L4D, L4D2, Portal 2, a Black Mesa. Black Mesa som si kúpil len včera a ani to mi nejde. Najväčšia záhada je že každú z tých "problémových hier" som vždy po prvý krát normálne spustil do menu, aj normálne hral bez problémov. No ked som sa ich vypol a snažil zapnúť po druhý krát tak už nešli. Proste len kliknem na Play, v prvých sekundách sa objaví v knižnici "running" no po cca. 2 sekundách zase to "running" zmizne a hra sa nespustí ani do menu, proste vôbec nič sa nestane. Už si fakt s tým neviem rady, v prípade hier L4D(2) aj Portal 2 som to moc neriešil lebo som ich na Windows 7 hral x-krát. No ako som už napísal včera som si zo Steam Sale kúpil Black Mesa a tú som ešte nedohral celú. Problém je určite niekte vo Windows 10, lebo mám dva počítače, obidva s W10 a ani na jednom nejdú spustiť len tie 4 hry od Valve, ostatné hry v knižnici idú normálne (CSS, CS:GO, Half-Life 2, aj Half-Life: Source). Inač ked som skôr používal Windows 7 išli všetky normálne, dokonca som tam hral aj Black Mesa beta, no po reinštalácií na W10 mi nejdú.

Prosím, kde môže byť chyba? Skúšal som úplne všetko, kontrola integrity medzipamate hry, reinstall, aktualizácia driverov, no už fakt neviem čo s tým. Pls dajte mi sem najaké rady čo nato, a hlavne sa chcem opýtať či tie 4 hry ostaný užívatelia sem spustia normálne na Windows 10.

A počítač mám na tie hry dostačujúci: Athlon X4 860K 3,7 GHz, AMD Radeon R7 260X, 8GB RAM.

Předmět Autor Datum
nikto nevie? Ide to aspon niekomu inému na Windows 10 bez problémov?
no.name 27.06.2017 08:11
no.name
Z toho co pises tak je mozne ze ti tam nieco furt nieco poskodzuje napr. nejaky antivir alebo vir, a…
MM.. 27.06.2017 09:45
MM..
ti tam nieco furt nieco poskodzuje napr. nejaky antivir alebo vir mám Eset Smart Security, a určite…
no.name 27.06.2017 21:38
no.name
ak si robil upgrade z predosleho windowsu na win10, sprav cisty reinstall win10. mam win10 odkedy vy…
shiro 27.06.2017 10:55
shiro
ak si robil upgrade z predosleho windowsu na win10, sprav cisty reinstall win10. ono to není upgrad…
no.name 27.06.2017 21:40
no.name
robí mi to presne toto, ako na tomto videu, no rady ani na nete som zatiaľ nenašiel ako to opraviť.…
no.name 27.06.2017 23:26
no.name
tak už som si pomohol sám. Ide mi to, len sa ešte chcem spýtať že ako mám dať spustiť sken vírusov v… poslední
no.name 28.06.2017 12:35
no.name

Z toho co pises tak je mozne ze ti tam nieco furt nieco poskodzuje napr. nejaky antivir alebo vir, alebo iny podobny rozdrb.exe program. Hry nehram tak ti nepoviem ci idu, ale ked ti isli raz, tak by mali ist znova, ak ich niekto neposkodil. Skontroluj si to terbars s MBAM a eset online scannerom v nudzaku.
Neviem aku verziu patchu hry si mal ked to slo a ked to nejde, mohlo sa to medzitym aktualizovat, ale to asi ne.
Mohol si v tej hre nieco nastavit co je problem pri dalsom spusteni (napr. rozlisenie alebo ine nastavenie, nieco si tam nastavoval? Skus si najst a zmazat config subor hry alebo preinstalit hru potom ide zas spustit? Ak ano na nic nesahaj a vypni hru a spusti ide spustit? Ak ano tak hraj a nic neprenastavuj alebo len po jednom a furt skusaj zapinat hru apod a zistis cim to je)
Skus este spustit tie hry v kompatibilite, kdesi cez pravy klik.

Ovladace ku vsetkemu (chipset, audio, lan, grafika) mas jake odkial?

Alebo pouzivaj Win7 nechapem naco ti je W10, aby potom nic nefungovalo?
Inac potom googlit slova nazov hry a windows 10 a citat si - tam najdes aj odpoved na to co sa pytas, ci to niekomu ide spravne.

ti tam nieco furt nieco poskodzuje napr. nejaky antivir alebo vir

mám Eset Smart Security, a určite vírusi nemám. Skenujem si PC furt (1x za 2-3 týždne) cez trojicu programov MBAM, AdwCleaner, a SUPERAntiSpyware. Síce som zatiaľ všetko skenoval normálne v normálnom režime Windows, no nič nikdy nenašlo (odkedy mám reinštalovaný Windows). Inač, aký zmysel má to skenovanie v núdzovom režime? Bo raz som to skúšal(odporúčal mi to kamoš, ktorý robí s počítačmi), no ku skenu som sa nikdy nedostal, lebo pri spustení MBAM mi to napísalo niečo v zmysle že: "Malwarebytes nepracuje v núdzovom režime". T.j. že som nemohol ani spustiť daný program. Ale aj tak, vírusy ja mať asi nebudem, som nato až príliš háklivý, práve preto mám aj originálky na Steame, žiadne cracky.

Neviem aku verziu patchu hry si mal ked to slo a ked to nejde, mohlo sa to medzitym aktualizovat, ale to asi ne

celkom určite nie. Portal 2 má od samého počiatku rovnakú verziu, L4D(2) - tie občas Valve updatne no tu problém asi není, a Black Mesa je ešte Early access game, no čo som sa pýtal tak veľa hráčov tieto hry hrá absolútne v pohode na W10

Mohol si v tej hre nieco nastavit co je problem pri dalsom spusteni (napr. rozlisenie alebo ine nastavenie, nieco si tam nastavoval? Skus si najst a zmazat config subor hry alebo preinstalit hru potom ide zas spustit?

presne toto je to najtaujímavejšie. Ono je to tak že hru ked ju nainštalujem (aj preinštalujem), tak vždy sa spustí len raz, potom už nejde až dokým ju zase napreinštalujem. A pritom nič samozrejme nenastavujem. Iba zapnem a vypnem, potom zase zapnem a zase nejde. Zvláštne.

Skus este spustit tie hry v kompatibilite, kdesi cez pravy klik.
to som tiež skúšal. Dal som kompatibilitu zo vš. operačnými sytémami aké tam sú, no nič nejde.

ak si robil upgrade z predosleho windowsu na win10, sprav cisty reinstall win10.
mam win10 odkedy vysiel, po upgrade z win8.1 som urobil cisty reinstall win10. problemy s hrami som nikdy nemal, ani po creators update.

teraz som skusal L4D2 a Portal a idu bez problemov.

to len na tomto fore je par demagogov povazujucich win10 za sracku...a stavim sa ze rovnako sa vyplakavali aj pri prichode Xpcok, win7 a win8....je to totiz typicke spravanie podobnych ludi.

tak už som si pomohol sám. Ide mi to, len sa ešte chcem spýtať že ako mám dať spustiť sken vírusov v núdzovom režime. Ak chcem spustiť MBAM, tak mi napíše že daný program nepracuje v núdzovom režime.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru