Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rada k vylepšení PC a nákupu procesoru

Ahoj,

chystám se bráchovi vyměnit vnitřnosti v PC (MB, CPU, RAM) a potřeboval bych poradit především s výběrem co možná nejvýhodnějšího procesoru. Z důvodu spotřeby i ceny jdu do Intelu, Ryzeny začínají pořád docela vysoko a původně jsem měl v plánu, že koupím Kaby Lake i3 (7100), levnější desku a jeden 8 GB RAM modul, aby šlo někdy později přidat dalších 8 a k tomu bych mu tam dal moji GTX 760 OC od MSI.

Jenže pak mě napadlo, že ta i5 není až zas tak o moc dražší a přece jen je výhledově na hry mnohem vhodnější - tudíž jsem uvažoval, že bych mu v podstatě dal celý svůj PC (i5 3350P, 16 Gb DDR3 a tu 760tku - zdroje přehazovat nebudu a SSD i HDD si nechám - brácha ani rodiče zatím výkon SSD stejně nevyužijí a brácha navíc zdaleka nehraje tak náročné tituly jako já a ani ten vzhled moc neřeší :D) a že bych si v podstatě vyměnil ten svůj s tím, že bych pořídil i5 7xxx kolem 5 000,--, cenový rozdíl našim doplatil a k tomu bych dokoupil RX 570.

Jenže je to zase skoro o 1 500,-- více a zajímá mě, jak si ta moje současná i5 3350P vede v porovnání s tou i3 7100, popřípadě pak i s i5 7400 (např.)

Protože jestli je ta moje stará veteránka podobně výkonná (ne-li slabší než ta moderní i3) tak bych to nechal tak a koupil bych bráchovi tu i3 a jen bych v podstatě vyměnil ty grafiky...

Ale v případě, že by se ta i3 do budoucna už moc nevyplácela, tak bych tu i5 ještě zvážil...

Co myslíte? - která z možností se nejvíc vyplatí? Díky moc za rady.

PS: proč to vlastně tak moc řeším - nevěřím totiž příliš těm internetovým srovnávacím benchmarkům :) a neumím v tomto případě moc dobře odhadnout vyváženost procesoru a grafiky - aby se prostě nebrzdily

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny