Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nejsmutnější na celé věci je že cajti budou raději než postihovat takový styl jízdy buzerovat normál…
Dale Cooper 22.07.2007 23:07
Dale Cooper
51 nevim, ale 53 už bych pokutoval a tvrdě. Kdyby jsme chtěli, aby se tam jezdilo 53, tak by tam byl…
AZOR 23.07.2007 08:03
AZOR
JE to buzerace, neboť naše elitní policie si nevybírá místa kde je opravdu potřeba jezdit pomalu (na…
Dale Cooper 23.07.2007 09:01
Dale Cooper
Doufam, že po mě nechceš, abych ten článek četl, jen jsem nakoukl o čem to je, rád bych upozornil, ž…
AZOR 23.07.2007 09:12
AZOR
Samozřejmě to číst nemusíš, je to tvá svobodná vůle. Máš pravdu že cyklista "prase" ohrožuje předvší…
Dale Cooper 23.07.2007 09:29
Dale Cooper
Zareaguju hned na to jetí vedle sebe, mi také jezdíme vedle sebe a když něco jede tak se smrskem ale…
AZOR 23.07.2007 10:22
AZOR
Jeli roztažení přes celou (hodně úzkou) silnici; smrskli se jen když jelo něco proti, já jsem také m…
Dale Cooper 23.07.2007 10:39
Dale Cooper
Mám podobnou zkušenost, ti "moji" chlapci jeli 2 km do kopce, serpentiny, plná čára, já za nima. Ner… poslední
strejdabrabenec 24.07.2007 13:54
strejdabrabenec

JE to buzerace, neboť naše elitní policie si nevybírá místa kde je opravdu potřeba jezdit pomalu (např. okolí škol, nástupních ostrůvků a podobně) ale místa kde mají téměř zaručeno že někoho nachytají na těch 53 km/h. Dalším evergreenem jsou omezení na 30 km/h, velmi často zapomenutá po nějaké stavbě, tam také mají policajti o 85,2% větší šanci někoho drapnout za to že jel 35km/h. A velmi populární je měřit na místě které je mírně z kopce, 200 metrů od baráků a 30 metrů od cedule označující konec obce.
Ad cyklisti: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=200701 2106
edit: nevím o tom že by došlo ke změně pravidel českého jazyka a psalo se že je energie kynetická... leda by to souviselo s kynutím těsta??

Doufam, že po mě nechceš, abych ten článek četl, jen jsem nakoukl o čem to je, rád bych upozornil, že cyklista chovající se jako "prase" většinou ohrožuje svuj život, nikoliv životy ostatních. Co se týče dopravních nehod způsobených řidiči aut, tak jsem na tom 2:0 - auta "vedou", kamarádi, co jezdí na kole jsou na tom podobně.:-/
Ke změně pravidel českého pravopisu nevím, jestli došlo - moc to nesleduji, furt se to mění.8-)

Samozřejmě to číst nemusíš, je to tvá svobodná vůle. Máš pravdu že cyklista "prase" ohrožuje předvším svůj život. Tak proč tedy, zaviní-li cyklista nehodu (viz např. ekologa a aktivistu Bouchala v Praze) se mu staví pomník a vyzdvihuje se jako světec a oběť zlých automobilistů??! Pan Bouchal porušil ustanovení o odbočování vlevo a byl sražen automobilem kterému měl dát přednost. Vše se odehrálo na křižovatce ulic Dukelských hrdinů a nábř. kpt. Jaroše. Někdy mi přijde že se cyklisté chovají stylem "já jedu na kole, já propaguju zdravý a ekologický způsob dopravy, tak se všichni po...". Není až tak dávno, co jsem byl vozem v Krušných horách; jel jsem po okresce (50 - 80 km/h), kochal se okolní krajinou, když jsem dojel dva cyklisty. Jeli pěkně vedle sebe (20 - 30 km/h), krafali... Nevadí, nespěchám, řekl jsem si, nebudu troubit, auto uslyší a sami uhnou. Kdepak, ujel jsem za nimi pomalu dva kilometry, tak jsem zatroubil. Neochotně a se zde nepublikovatelnými nadávkami (něco na způsob že v Praze mám silnic dost a ať si táhnu tam; mám pražskou RZ) uhnuli. Bohužel se takhle chová většina cyklistů se kterými jsem měl tu čest. Nevypadali na nějaké rekreační cyklisty, měli pěkně přiléhavé oblečky a kola vypadala slušná.

Zareaguju hned na to jetí vedle sebe, mi také jezdíme vedle sebe a když něco jede tak se smrskem ale - 20-30km/h a jeli vedle sebe? A to, že jsou pořád užší než traktor, který jede stejnou rychlostí autaře nezajímá?

S tim ohrožováním se domluvte, jeden mi dává za pravdu a druhej ne. Asi to bude někde mezi - ale já jsme osobně meslyšel o žádném případu, kdy cyklista zavinil nehodu a zemřel při tom řidič auta (a nepamatuju si ani chodce).
A už jsme se o tom bavili mockrát - neblikáte, když nás předjiždíte... kdyby jste alespon objížděli druhým pruhem a neměli potřebu se o nás uchylně otírat...

Jeli roztažení přes celou (hodně úzkou) silnici; smrskli se jen když jelo něco proti, já jsem také musel div ne do škarpy když jel někdo proti. Šlo o silnici v horách, takže fakt úzká; traktor bych na ní nepředjel i kdybych stokrát chtěl. Zřejmě si to blbci spletli s cyklostezkou. Silnice však nebyla označena značkou B 3a "Zákaz vjezdu všech motorových vozidel s výjimkou motocyklů bez postranícho vozíku" případně B 11 "Zákaz vjezdu motorových vozidel".
Ad objíždění - sám víš že objet cyklistu druhým pruhem nelze všude.

Mám podobnou zkušenost, ti "moji" chlapci jeli 2 km do kopce, serpentiny, plná čára, já za nima. Nereagovali na nic, přitom zjevně o mně věděli. Když jsem pak zatroubil, k nadávkám přidali ještě vztyčený prostředníček, možná mi ukazovali kudy je mám předjet ]:) . V tu chvíli jsem měl vztek že bych je nejradši ... A není pravda že cyklista nemůže ohrozit řidiče. Kamarádovi v noci do cesty vletěl opilec na kole. Ten aby ho nesrazil tak strhl auto do škarpy. Opilec se jen kouknul do auta s vystřeleným airbagem a spokojeně odjel. Je to o lidech jako všechno, jak kdo řídí tak žije a naopak.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru