Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Frekvence pracovní plochy

Nikoliv, 60Hz je OK a oci z toho bolet nemuzou.

U CRT obrazovka neustale blikala na nastavene frekvenci. Aby lidske oko blikani videlo spojite, bylo potreba nastavit co nejvyssi frekvenci, aby to proste blikalo tak rychle, ze to clovek nebude vnimat. Ja mel doma 100Hz, bylo to OK, 85Hz uz jsem rozeznal a 75Hz v praci bylo utrpeni.

U LCD nic neblika a obraz je spojity, zmena obrazu se provadi synchronne v nastavene frekvenci. Proto je 60Hz zcela postacujici a vic pozaduji jen hraci PC her, pokud maji vykonne graficke karty, ktere umoznuji dosahnout vyssich FPS ve hrach, pro jednoduchost totiz muzeme uvazovat, ze FPS = Hz.

Oci te mohou bolet ze dvou veci, spatne nastaveny jas a kontrast, dynamicke PWM pro regulaci podsviceni, pri kterem podsviceni blika. Pokud je to jen o nastaveni jasu a kontrastu, tak si to nastav v OSD monitoru tak, aby te z toho oci neboleli.
Pokud se jedna o nevhodne PWM posviceni, tak to neovlivnis, proste to chce jiny monitor, ktery tuto "vychytavku" nema nebo to ma udelane kvalitne a potom to nevadi a je to nerozeznatelne. Vetsinou ty nejlevnejsi monitory maji podsviceni takto odflaknute, takze kdyz si nekdo koupi monitor za 3.000 Kc, tak se potom nemuze divit, ale vim, ze i treba NEC u "levnych" ekonomickych modelu to mel prilis agresivni a kvuli tomu jsem si ho neporidil a to mluvime o monitoru skoro za 10.000Kc.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny