Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vývoj moderných PC hier

V prvom rade na tom robia desiatky (stovky) ludi, su specializovane timy na programovanie enginu, grafiku, textury, zvuky, pribeh, rozhovory, scenar, krajinu, atd.
To mi je absolútne jasné. Mna ani vo sne nenapadlo žeby som takú hru na úrovni The Witcher 3 vyvinul sám niekedy v budúcnosti. Ja som len napísal že by som chcel vyvinúť nejakú "jednoduchú 3D" hru. Napr. na grafickej úrovni Gothic(1), alebo aj trochu pod ňou. I ked áno, viem, že aj taký Gothic 1 je dosť náročný, a určite na jeho vývoji robilo desiatky ľudí a robili to mesiace, možno aj roky. Len tým pádom že doba i technika a programy poročili za tie roky od vydania danej hry, tak by taký vývoj hry na úrovni ako je Gothic podľa mňa zvládol aj jeden človek, ktorý samozrejme nato má potrebne znalosti. I ked samozrejme hra by mala kopec kvalitatívnych nedostatkov.

Ked uz chces robit hry, vyber si smer, ktorym sa budes specializovat (programovanie, grafika, skripty...) a zamestnaj sa v nejakom hernom studiu. Bez anglictiny vsak na to zabudni.
Jasné, dík za rady, no tu nastáva problém. Lebo ja ani presne neviem ktorým (jedným) smerom sa mám uberať.
Po pravde, programovanie ma až tak nebaví (zatiaľ, lebo som iba začiatočník, a moc mi to nejde - kompilátor furt hádže chyby). A ešte, u nás na výške nás učia C, neskôr C++. A tu sa každý sťažuje že prečo C-čko. Vraj sa už nepoužíva. A že lepšia by bola Java, tak neviem vlastne ani jakým jazykom presne začať, i ked rady som už dostal vyššie.

Čo si myslím, žeby ma bavilo celkom určite by bola grafika, resp. tým myslím angl."level designer". Tvorba máp, ich návrh, úprava, detaily, vegetácia, textúry a pod. Proste vytvárať tie stredoveké mapy s hradmi, stredovekú krajinu, mestá a dediny. Dakedy v minulosti som chcel byť architekt... A aj momentálne viem slušne (dovolím si tvrdiť pokročilo) pracovať s Valve Hammer Editorom. I ked to spadá do kategórie FPS, resp. Counter-strike. Ale ide mi to, a viem určite že ma to baví.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny