Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Preinstalovanie W10

Generický sice znamená pro celou skupinu podobných zařízení, ale automaticky neznamená, že by byl nějak omezený, ve většině případech omezený naopak není.
V případě gpu to je řešeno tak, že v instalačce Windows je pouze generický ovladač display.inf, což není plnohodnotný ovladač gpu, je to pouze zobrazovadlo. Plnohodnotný generický grafický ovladač na gpu vytvořit nejde a v instalačce ofiko ovladače být nemůžou, protože by instalačka byla hodně velká. Takže v instalačce je pouze to generické zobrazovadlo a to proto, že by se bez toho zobrazovadla display.inf nejspíš Windows vůbec nezobrazil. A plnohodnotný ovladač na gpu se instaluje až z windows update. A na ten se hry hrát dají, protože je to plnohodnotný ovladač od výrobce gpu. Na webu výrobce bývá tak akorát maximálně jen jeho aktuálnější verze, protože na windows update se všechny verze ovladače nedávají.
"Ked mas genericky na grafike tak nemas vykricnik, ale nic si nezahras." To bylo ale myšleno včetně windows update a tedy s ovladačem výrobce, schválně si přečti co tu kozakl psal .-)
Jako příklad generického vs negenerického jsem uvedl AHCI ovladač, zkoušel jsem na svém počítači u sebe oba, rozdíl ve funkcionalitě a rychlosti žádný.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny